8 egészséggyilkos ruhadarab és kiegészítő

8 egészséggyilkos ruhadarab és kiegészítő

Fájó hát? Merev nyak? Ropogó térd? Legtöbbször az irodai széket vagy az ágymatracot hibáztatjuk, pedig nem kell olyan messzire menni... Csak nézz magadra!

Íme 8 darab a gardróbból, ami ártalmas az egészségre.

Ceruzaszoknya

Ezekkel a szűk szoknyákkal az a gond, hogy összeszorítja a térdeket, és így nehezíti az egyensúlyozást, a lábhajlítást és a hajlongást. Eleinte nem érzünk semmit, de ha gyakran viselünk ilyen öltözéket, akkor egy idő után izomhúzódásra vagy porckorong problémára panaszkodunk.

Szűk farmer

Az olyan farmer, ami szorosan simul a derék, csípő, fenék és vádli tájékán, lehetetlenné teszi a normális járást. Konkrétan elveszi a természetes járás „sokk-elnyelő” hatását, és így extra nyomást gyakorol az ízületekre.

8 egészséggyilkos ruhadarab és kiegészítő

Nyakpántos felső

Legyen az bikinifelső, melltartó vagy top, ha a nyakat előre húzza – pláne, ha nagyobb melleket kell megtartani – akkor bizony idővel nyak, felőshát és vállfájdalomhoz vezet.

Nehéz nyaklánc

Bármi, ami a nyakat előre vagy hátra húzza, az kimozdítja a fejet a természetes egyensúlyából. Emiatt idővel nyakhúzódás, fájdalom léphet fel. Hosszú idő elteltével pedig a rossz tartás szörnyű terhet ró a hátra.

Alakformáló fehérnemű

Jó hatásai is lehetnek az egészségre az ilyen szűk, alakformáló alsóneműnek, mert növelik a vér- és nyirokkeringést. De ha már túl szűk és kényelmetlen, akkor inkább csak bajt okoz. Nem elég, hogy gátolja a szabad lélegzést, de ha korlátozza a törsz középső részének a mozgását, akkor szörnyű terhet ró a gerincre, és így sérül a felső vagy alsó része.

Rossz melltartó

Egy nagy mellnek több tartásra van szüksége, mint amit egy csini, csipkemelltertó tud nyújtani. A divatos melltartók vékony pántja rengeteg terhet ró a vállakra, ezért hétköznapokra válasszunk olyan melltartókat, amiknek szélesebb pántjuk van.

Magassarkú cipő

A túl gyakori viselése rosszat tesz a láb és a hátnak. Kalapácsujj, bütyök és egyéb lábfej deformitásokhoz vezethet, de a vádli izmait is megrövidíti, ami keringési zavarhoz, térdsérüléshez és hátfájáshoz vezethet. Csak kevés időt tölts magassarkú cipőben!

Túlméretezett táska

Az egyoldalú súlyemelés, amit egy ilyen táskának a hordása okoz, fájdalmat szül a nyakban, vállban és a hát felső részén, sőt fejfájást is okozhat. Ha már nagy, ne tömjük tele a táskát, és váltogassuk a vállainkat!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek