7 egészséges étel, ami hizlal

7 egészséges étel, ami hizlal

Gondolnánk, hogy ami egészséges, az kizárt, hogy hizlaljon. Pedig ebben nagyon tévedünk! Íme hét étel, ami bármennyire is jót tesz nekünk, egy időre felejtsük el őket, ha fogyni szeretnénk.

1. Sushi

A benne lévő zöldség és a hínár, amibe beletekerik ártalmatlan, de a legnépszerűbb sushi fajtákban sajtkrém vagy majonéz is van.

7 egészséges étel, ami hizlal

Sőt, sokszor a benne lévő tengeri étkeket tempurálval készítik el (a tempura nehéz japán étel, palacsintaszerű tésztában megmártott és olajban kisütött tengeri hal, garnélarák, vagy zöldségféle). Így egy normál tekercs akár 500-600 kalóriát is tartalmazhat.

2. Aszalt gyümölcsök

Az aszalt gyümölcsök nyolcszor annyi kalóriát tartalmaznak, mint friss társaik. Például míg egy csészényi szőlő esetében 60 kalóriával számolhatunk, addig ugyanennyi mazsola 460 kalóriát tartalmaz.

3. Wrap

Ha nagy ritkán nincs más választásunk, mint gyorsétteremben ebédelni, akkor a hamburgerek helyett wrapot választunk. Egészségesség szempontjából bizonyára jobb választás, de fogyókúrához nem ajánljuk, mert bármilyen vékonynak is tűnik a wrap, amit megtöltünk, már eleve 300 kalóriát tartalmaz. És akkor jönnek még a belső plusz kalóriák majonéz és egyéb szószok formájában.

4. Puffasztott rizs

Ezek a korongok tényleg alacsony kalóriatartalmúak, de se rost, se protein nincs bennük, és emiatt csak még éhesebbek leszünk tőlük. Azaz semmi másra nem jók, csak arra, hogy adjanak még néhány plusz kalóriát ahhoz, amit amúgy is megennénk.

5. Narancslé

A narancslé egészséges választásnak tűnik, de ne hagyatkozzunk a bolti verziókra, mert lassan azt vesszük észre, hogy nem férünk bele a nadrágunkba.

6. Saláták

A saláta az igazi fogyókúrás kaja. Igen ám, de ha már a zöldségekhez rakunk egy kis sajtot, pirított zsemlekockát, finom magvakat, öntetet, akkor már nem is beszélhetünk diétás menüről.

7. Tofu

Ha étteremben rendeled, akkor nem kapsz mást, mint nátrium, kalória, zsír és cukor keverékét. Ugyanis ahhoz hogy gusztusos állaga legyen, nyakon öntik valamilyen szósszal, majd olajban kisütik, és így már lőttek az amúgy kalóriaszegény, egészséges tofunak.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek