6 módszer a csuklás megszüntetésére

6 módszer a csuklás megszüntetésére

Mindenki aki, csuklott már életében tudja azt, hogy ez egy vicces, ugyanakkor kifejezetten kellemetlen tünet tud lenni. Olvasd el a 6 szuper tippet, a csuklás megszüntetésére!

Általában a legrosszabbkor jön, nagy nyilvánosság előtt, ha pedig nem múlik el néhány perc alatt kínossá válhat. Vajon mi okozza a csuklást, és mit tehetünk, hogy gyorsan megszüntessük?

Íme néhány szuper házi praktika arra az esetre, ha csak kevés időd van, hogy megszabadulj tőle!A csuklás tulajdonképpen reflex, a rekeszizom önkéntelen összehúzódása váltja ki. A tüdőbe hirtelen beáramló levegőtől a gégefedő lezárul, ettől alakul ki a már mindenki által ismert hang. Kiválthatja túlzott alkohol bevitel, forró, vagy csípős ételt fogyasztása, esetleg ha túl gyorsan eszünk vagy iszunk, és persze ha hevesen sírunk vagy nevetünk. Elmulasztására számos házi módszer létezik, most összegyűjtöttük a leghatásosabbakat!

1. Nyelvnyújtogatás

Amikor senki nem figyel, nyújtsd ki néhányszor a nyelved! Ez a gyakorlat az énekesek és színészek egyik legbeváltabb fegyvere, mivel a mozdulat stimulálja a nyílást a hangszalagok között. Hatására meglátod, azonnal simábban fogsz lélegezni, és enyhíti azokat a görcsöket, melyek a csuklást okozzák!

2. Egy kanál citromlé

Egy hirtelen savanyú inger, mint a citromlé hatására a csuklás azonnal elmúlhat. Vegyél be egy evőkanál frissen facsart citromlevet, vagy almaecetet! Az ízlelőbimbók ellen indított támadás segít majd megbirkózni a problémával.

3. Görcsoldó cukor

A célra egyébként az édes ízek is megfelelnek: tegyél egy teáskanál cukrot, vagy mézet meleg vízbe, gargarizálj vele egy kicsit, majd nyeld le! Ez azért hatásos, mert a cukor elmulasztja a rekeszizom görcsös állapotát. A cukrot akát önmagában is lenyelheted, így még eredményesebb hatást válthatsz ki!

4. Tartsd vissza a levegőt

!Az egyik leghatásosabb módszer a csuklás elállítására, hatását a tudomány is igazolta. A technika egyszerű: vegyél nagy levegőt, majd tartsd benn, míg 20-ig elszámolsz magadban! Ez segít megemelni a vér széndioxid szintjét, ezáltal megszünteti a problémát is.

5. Néhány korty víz

A víz kortyonként fogyasztása szintén az egyik legelterjedtebb módszerek közé tartozik.

6 módszer a csuklás megszüntetésére

Általában kilenc kis kortyot szoktak javasolni, a számnak azonban semmi jelentősége nincsen. Hatásos lehet, ha szívószállal kísérletezel, de a jégkocka szopogatás is megteszi. A lényeg, hogy egyenletes mozgásra kényszerítsd a rekeszizmod!

6. A papírzacskó trükk

Fújj bele néhányat egy papírzacskóba, majd lélegezz mélyeket! A lényeg, hogy nagy erővel fújj bele, a zacskót pedig szorosan illeszd a szádhoz, nehogy kiszökjön a levegő!

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek