6 hiba, amit a nő követ el a házasságban

6 hiba, amit a nő követ el a házasságban

Nem férjhez menni nehéz, hanem megtartani azt a férjet – a házasság szépségét, harmóniáját megőrizni! Mi az a 6 tipikus hiba, amit a nők elkövetnek a házasságban?

Talán furcsán hangzik, de a házasságkötés egyszerűbb, mint a házasság megtartása. Nem a tökéletes választáson, a közös érdeklődésen, vagy éppen a házassági szerződésen múlik, mennyire működőképes a házasság, és megéri-e a pár a 10. házassági évfordulóját. Sokkal inkább azon, elkövetjük-e azokat a bizonyos jellegzetes hibákat, amelyekbe, sajnos, igen sokan belefutnak. Ha nem előbb, akkor utóbb.

Melyek a legtipikusabb női hibák egy házasságban?

1. Túlságosan alkalmazkodnak

Számos feleség hajlamos arra, hogy feladja, amire vágyik. Sokszor afféle „kiegészítővé” válik ahelyett, hogy egyenrangú partnere lenne a párjának. Egyes nők készek arra, hogy mindent beáldozzanak, mint feleség, minden a férjükről szóljon – attól tartanak, hogy ha valamit másként szeretnének, abból harc, kellemetlenség, vita lesz, és annak érdekében, hogy megőrizzék a kapcsolatot, saját céljaikat, vágyaikat háttérbe helyezik. Ám a tehetetlenség, később pedig a növekvő boldogtalanság egyszercsak haraggá alakul és forrni kezd.

6 hiba, amit a nő követ el a házasságban

Csak egy megoldás van. Reálisnak lenni, és elmondani a férjnek, mi a helyzet – nem segít a házimunkában, a gyermeknevelésben, kevés időt tölt vele, vagy a feleségnek jut kevés ideje saját magára? Meg lehet beszélni ezeket a dolgokat. Ha jelzi, hogy probléma van, akkor ki lehet alakítani egy jobb rendszert, de ha egyáltalán nem szól semmit, akkor biztos, hogy minden marad a régiben – és benne van a pakliban, hogy a házasság megromlik.

2. Nem támasztanak világos elvárásokat

A jól működő párkapcsolatokban a felek már a kapcsolat elején lefektetik, kinek mi az elvárása, legyen szó a háztartásról, a gyermeknevelésről, a pénz kezeléséről. Sok házasságban élő ember azonban ezt nem teszi meg – inkább saját feje szerint cselekszik, illetve úgy, ahogy azt a saját szüleitől látta. Úgy gondolja, ha esetükben működött, akkor miért ne működne nála is.

Könnyen kialakulhat azonban a neheztelés a partner részéről, ha az elvárások nem egyértelműek, és a felek nincsenek tisztában azzal, mit is akar a másik. Sok nő hiszi azt, hogy a gyermek születése közelebb hozza majd őket egymáshoz, vagy megváltoztatja a férfit; csakhogy ha nincs biztos alapokon egy kapcsolat, nincsenek lefektetve az elvárások, akkor a baba születése – ami amúgy is kemény időszaknak, „mélyvíznek” számít egy páros életében -, inkább csak tetőzi a problémákat.

3. Alulbecsülik a hang erejét

Mindegy, hogy ki beszél, a hangnem nagyon is lényeges, főleg ha enyhén vagy jelentősen negatív a színezete. A problémát normális hangnemben is elő lehet adni, úgy, hogy megadjuk a tiszteletet a másiknak, és nem frusztrált, feszült, ingerült hangon beszélünk (netán kiabálunk). Beszéljünk róla, mi bánt bennünket. Lehetőleg megoldási alternatívákat is hagyjunk, és ne olyan módon vezessük elő a dolgot, hogy a békés megoldás lehetőségeit egyből ki is zárjuk.

A három további tipikus hibát a napidoktor.hu cikkében olvashatja.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek