6 házi kence a kemény, repedt sarkak megpuhítására

6 házi kence a kemény, repedt sarkak megpuhítására

Itt a szandálok ideje, és bizony nem szép, ha a sarkunk repedt, kiszáradt, kemény. Nem kell a boltba futni a drága kenőcsökért, nyugodtan próbáljuk ki az otthoninkban is nagy valószínűséggel előforduló filléres (és természetes) sarokpuhítókat.

Citromlé

Facsarjuk ki 1-2 citrom levét, és áztassuk benne a sarkunkat. Eleinte fájhat picit, de aztán elmúlik. 15 percig elég áztatni, és hetente egyszer ismételni azért, hogy puhán tartsuk sarkainkat.

Banán pép

Pépesíts le egy fél banánt és kend be vele vastagon a sarkad. 15 percig hagyd rajta , majd mosd le. Jól regenerálja a száraz, repedt bőrfelületet.

Méz

Kend be a sarkaidat mézzel, majd húzz rá egy puha zoknit. Így feküdj le aludni, és reggel mosd le a mézet. Sokkal puhább lesz a sarkad, mint előző nap.

6 házi kence a kemény, repedt sarkak megpuhítására

Vazelin

A drogériákban és patikákban kapható vazelin még a makacs szárazságú bőrrel is képes néhány napon belül csodát tenni. Lábáztatás és reszelés után jó vastagon kend be a sarkad vagy az egész lábfejed vele, majd húzz rá egy vastag zoknit, és ne mászkálj néhány óráig. Ezt követően minden lefekvés előtt használd a vazelint, majd, ha már javult a helyzet, elég lesz hetente néhányszor kenned.

Kókuszzsír

Ha idegenkedsz a vazelintől, próbáld ki az erősen hidratáló hatású kókuszzsírt! Ugyanúgy alkalmazd: kend be a sarkad, és húzz rá zoknit! Első alkalommal  persze itt is fontos, hogy áztass és reszelj, csak így jutnak be a bőrbe a hatóanyagok. Naponta használd, akkor is, ha már javult a helyzet.

Glicerin és rózsavíz

Keverj össze egyenlő arányban glicerint és rózsaolojat. Használd minden nap két héten keresztül, és sarkad visszanyeri régi, pihepuha valóját.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek