6 egészséges szokás, ami olcsóbb, mint bármelyik fitnesz kütyü

6 egészséges szokás, ami olcsóbb, mint bármelyik fitnesz kütyü

A jelenlegi világhelyzetben sokan ébredtek rá arra, hogy a felesleges kilók felesleges egészségügyi kockázatot jelentenek. Szerencsére ezen könnyen lehet segíteni, ha egy kicsit odafigyelünk magunkra.

2021.06.03

A következő 6 megtakarítási tipp azoknak szól, akik nem akarnak milliókat költeni szépészeti beavatkozásokra, hanem saját erejükből, lehetőleg ingyenesen szeretnének újra egészségesek és fittek lenni.

6 tipp, amivel ingyen újra fittek lehetünk

1.  Együnk kevesebbet!

Ha van rajtunk felesleg, az bizony azt jelenti, hogy többet eszünk, mint amennyire szükségünk van. Számoljuk össze 1-2 héten át, hogy naponta hány kalóriát fogyasztunk, majd csökkentsük le a napi kalóriabevitelünket és a szénhidrát-fogyasztásunkat, hogy elinduljon a várva várt fogyás.

6 egészséges szokás, ami olcsóbb, mint bármelyik fitnesz kütyü

2.  Tornázzunk otthon!

Nem kell méregdrága kondibérletet venni ahhoz, hogy fittek legyünk. A kondigépek pedig másra úgysem jók, mint rehabilitációra vagy tologatni őket fel, s alá. Aki valóban fitt akar lenni, az amúgy sem gépeken fog ücsörögni és különféle csúnya sérüléseket összeszedni, hanem saját testsúlyos gyakorlatokkal néhány hónap alatt ki tudja magát pattintani a nyári időszakra.

A fekvőtámaszhoz, lábemeléshez, guggoláshoz és kézenálláshoz nem kell semmi, csak a talaj, a fal és a saját testünk. Ez pedig nem kerül egy fityingbe sem. Csak elhatározás kérdése, és hozzá lehet szokni a napi testedzéshez.

3.  Végezzünk légzőgyakorlatokat!

Számos kutatás bizonyította már azt, hogy azok, akik rendszeresen végeznek légzőgyakorlatokat, jobban teljesítenek az élet szinte minden területén azokhoz képest, akik nem tanulják meg levezetni a naponta keletkező stresszt. Napi 10 perc reggel és este, s máris jobban fogunk tudni megbirkózni az élet nehézségeivel, amelyet az idegrendszerünk hosszú távon hálál majd meg.

4.  Cukros üdítők helyett igyunk citromos vizet!

A cukor okozza a legtöbb szív- és érrendszerbeli megbetegedést, ez felelős az elhízásért, a 2-es típusú cukorbetegségért, a korai öregedésért, illetve számos hormonális betegségnek is ez az egyik oka. Cukros teák és üdítők helyett igyunk citromos vizet egy kis jéggel. Ez még az anyagcserét is fokozni fogja, amely elősegíti a gyorsabb fogyást.

5.  Aludjunk legalább 8 órát!

Sok félreinformált ember még mindig azt mondogatja, hogy “Majd alszom a sírban”. Aki viszont eléggé olvasott a témában, az nagyon jól tudja, hogy aki nem alszik eleget annak szinte minden jelenlegi civilizációs betegségre megnő a kockázata.

Aki keveset alszik, nagyobb arányban kap rákot, nem lesz optimális az immunrendszere, könnyebben elkapja a fertőző betegségeket, stb. Aludjunk eleget, hiszen haminden nap tornázunk, akkor úgyis legalább egy órával többet kell aludni a regenerálódás érdekében, hogy optimálisan tudjon működni a szervezetünk.

6.  Napozzunk!

A fokozatosság elvét használva egyre több időt tudunk napon tölteni anélkül, hogy leégnénk (5, 10, 15, 20 perc, stb.). Ha nem hófehér a bőrünk (tele anyajeggyel), akkor semmiképp se használjunk naptejet, hiszen így gátolnánk a D-vitamin felszívódását. A D-vitamin pedig óriási szerepet tölt be abban, hogy a szervezetünk megfelelően tudjon működni a mindennapok során. Napozás közben igyunk rengeteg vizet és este kenjük be magunkat testápoló olajjal, hogy megőrizzük a bőr természetes feszességét.

 

 

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek