6 apró trükk, ami boldoggá teszi a napodat

6 apró trükk, ami boldoggá teszi a napodat

Hajlamosak vagyunk csak úgy várni a boldogságra, közben pedig elfeledkezünk róla, hogy tenni is kell érte. Adunk néhány tippet, amivel jókedvűek lehetnek a mindennapok: az optimizmus tanulható.

Fókuszálj a napi pozitívumokra!
Mindenki egy kitűzött célért harcol, legyen az egy új munka, a diploma megszerzése, házasság, gyerekvállalás. A nagy boldogságot kergetjük, közben pedig elfelejtjük élvezni a jelent. Tanuld meg észrevenni a hétköznapi apró boldogságokat: hogy amellett ébredsz, akit szeretsz, hogy leadtál egy határidős munkát, hogy melegíti a kezedet az imént vásárolt kávé.

6 apró trükk, ami boldoggá teszi a napodat

Minden napra egy kis boldogság
Szoktál listát írni a napi elintézendőkről? Ha nem is írod le, a fejedben biztosan összeállítod reggel, mit kell megcsinálnod aznap. Munka, gyereket elvinni az edzésre, bevásárlás, főzés, mosás. Kb. így néz ki a napod, igaz? Ezentúl minden nap vegyél fel a listádra valami olyat, amivel örömet szerzel saját magadnak. Egy séta ebédszünetben, egy kávéé bevásárlás előtt, a megszokott tévézés helyett egy kedvenc film megnézése. Máris boldogabb lesz a napod.

Nincs olyan, hogy kellene
Soha ne mondogasd magadnak, hogy ezt kellene csinálnom, így kellene tennem. Ezzel csak azt sulykolod magadnak, hogy most olyan helyzetben vagy, amiben nem szeretnél lenni, pedig ez talán nincs is így. Ha valamire nagyon vágysz, tegyél érte még ma. Ha szőke hajat szeretnél, festesd be, ha régóta ejtőernyőznél, hívj fel egy oktatót. Ha új munka kellene, még ma frissítsd az önéletrajzodat, és küldd el több helyre. A tetteknek meglesz a gyümölcse.

Add meg a testednek, amire szüksége van
A tested jelez, ha nem érzed jól magad vagy kimerülsz, figyelj a jelekre. Pihenj többet, ha fáradtnak érzed magad, maradj egyedül, ha arra vágysz. Ne legyen lelkifurdalásod emiatt, csak akkor érzed boldognak magad, ha magadra is figyelsz.

Többször mondj nemet
Sokszor előfordul, hogy valami vagy valaki keresztülhúzza a terveinket. Egy váratlan meghívás, amire nincs időd, kérdések, amiket nem tudsz megválaszolni, szívességek, amiket nem tudsz teljesíteni. Engedd meg magadnak, hogy nemet mondasz, sok felesleges stressztől megkíméled magad.

Foglalkozz a jó dolgokkal
Minden este lefekvéskor számold végig, mit sikerült elintézned. Ne azon rágódj, ami nem jött össze, hanem azzal, ami örömet szerzett, ami elégedettséggel töltött el. Ha a pozitív dolgokra koncentrálsz, sokkal könnyebben alszol el.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek