5 zsírégető falatka

5 zsírégető falatka

Mi tagadás, akkor is szeretünk enni, amikor egyáltalán nem vagyunk éhesek. Baráti találkozásokkor, családi ünnepeken, de még húsvétkor nem hiányozhat az asztalokról egy kis ínycsiklandozó rágcsálnivaló.

1. Egy alma és egy kis tej

Majdnem minden gyümölcs kiváló rágcsálnivaló, és általában jó valamilyen protein tartalmú táplálékkal párosítani. A protein segít az energia raktározásában és csökkenti az éhségérzetet.

2. Túróval töltött avokado

És íme egy másik gyümölcs és tejtermék kombináció. Kimondottan ajánljuk, ha valaki kicsit tartalmasabb, krémes finomságra vágyik. Minél kisebb zsírtartalmú túrót válasszon, annál jobb. Manapság kapható a „Cottage cheesként“ ismert darabos túró, melynek kalóriatartalma kimondottan csekély.

5 zsírégető falatka

3.Tonhal teljes kiőrlésű keksszel

A tonhal könnyen emészthető, alacsony zsírtartalmú hal. S ma már szinte mindehol kapható jó minőségű tonhal konzer. Fogyasszon hozzá teljes kiőrlésű kekszet! A tonhalas ropogtatnivaló rost és protein tartalma igen gazdag, a diétázók is gond nélkül fogyaszthatják.

4. Sült körte ricottával

A ricotta sajt proteinben, a körte viszont rostokban gazdag étel. Ínyencek szórhatnak rá egy kis fahéjat, különleges édesség, és csupán 170 kalóriát tartalmaz.

5. Csirke pitában

Egy snack lehet egészséges akkor is, ha az egy kicsivel nagyobb és tartalmasabb, mint egy az apró falat. A pitába töltött snack sok zöldséggel finom és tartalmas étel, kb. 200 kalóriát, 3 gramm rostot és 20 gramm proteint tartalmaz.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek