5 tipp visszerek ellen

5 tipp visszerek ellen

A visszerek sokunk életét megkeserítik. Megjelenésének számos oka lehet. Az esztétikai problémán kívül különféle betegségek jelentkezésére is felhívhatja a figyelmet. A kiváltó okok megszüntetésével azonban a visszérprobléma kezelhető, kordában tartható.

1. Le a plusz kilókkal!

A jelentős túlsúllyal rendelkező beteg nehezebben mozog, kevésbé képes aktív mozgásra. Ezáltal az erek munkáját segítő izompumpa is kevésbé működik, ami visszerek tágulatához, lábdagadáshoz, lábszárvizenyőhöz vezet. Ezek a betegek a visszeres vérpangás miatt trombózisra is sokkal hajlamosabbak, aminek extrém, tragikus következménye akár tüdőembólia is lehet.

Tipp: A megfelelően összeállított étrend mellett a mozgás is segíthet a súlyfelesleg leadásában. A rendszeres mozgást kezdjük az alapoknál. A visszér program speciális mozgássorozatokat tartalmaz, melyek a súlycsökkentés mellett kifejezett érerősítő elemekkel tarkítottak.

2. Visszér-torna

Normál testsúlyú egyének számára is fontos időt szakítani a rendszeres testmozgásra. Minden olyan mozgás, ami az alsó végtagok izmait megmozgatja jó hatású, azaz segíti az erek munkáját, az izmok, kötőszövetek és a bőr vérellátását.

5 tipp visszerek ellen

Tipp: Ülő- és állómunkát végzők esetében is fontos, hogy időnként megmozgassák lábaikat, ezáltal fokozva a vérkeringést, csökkentve az erekben a nyomást. Az elvárt hatás érdekében érdemes követni a speciálisan előírt, személyre szabott mozgásgyakorlatokat.

3. Táplálkozással a visszerek ellen

A visszerek elkerüléséhez nélkülözhetetlen nap mint nap biztosítanunk azokat a tápanyagokat, amelyek segítik az erek állapotának megőrzését.

Tipp: A keringés javítására és az érfalak erősítésére ajánlott a C- és E vitamin. Fogyasszunk naponta 1-2 adag sötét színű gyümölcsöt vagy zöldséget, például bogyósokat, cseresznyét vagy paradicsomot. Az optimális hatáshoz egyedileg összeállított étrend javasolt.

4. Megelőzés gyógynövényekkel

A rendszeres torna és a megfelelő étrend mellett a megelőzés érdekében alkalmazhatunk különböző táplálékkiegészítőket, gyógynövényeket is.

Tipp: A szúrós csodabogyó, szőlőlevél, varázsmogyoró, tigrisfű és vadgesztenye tartalmú táplálékkiegészítők és krémek hatékonyan alkalmazhatóak a visszeres panaszok megelőzésére és kiegészítő kezelésükre.

5. Rendszeres kontroll

Az alábbi tényezők mindegyike külön-külön is hajlamosít visszerek megjelenésére.

  • túlsúly
  • terhesség
  • álló munka végzés
  • ülő munka végzés
  • sokat vezet autót
  • családjában előfordult már

Tipp: A felsorolt tényezők mellett a diabétesz és magas vérnyomás is növeli a visszerek kialakulásának kockázatát. A rizikócsoportba tartozó személyek számára a megelőzés érdekében különösen ajánlott az évente elvégzett szakorvosi kontroll.

Forrás: Prima Medica Érközpont

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek