5 tipp a fiatalosabb arcbőrért

5 tipp a fiatalosabb arcbőrért

A bőrt nem csak kívülről, de belülről is lehet és kell is táplálni, sőt, a már kialakult ráncok ellen is hatékonyan lehet harcolni. Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza adott hatékony bőrfiatalító tippeket.

1. Bőrszépítő vitaminok

A bőr szempontjából optimális összeállítás az A-, C- és E-vitaminokra épül.

5 tipp a fiatalosabb arcbőrért

Az A-vitamin csökkenti a szárazságból eredő ráncokat és javít a bőr feszességén, ezért különböző módszerekkel arcápoló készítményeket is dúsítanak vele. A-vitaminban (pontosabban béta-karotinban) gazdag táplálék a sárgarépa, a brokkoli, a zeller, az áfonya, a csipkebogyó, a joghurt, a petrezselyem, a máj. A C-vitamin természetes antioxidáns, amely az E-vitaminnal együtt megköti a szabad gyököket, javítja a bőr keringését, és részt vesz a kollagén képzésében. C-vitamint bevihetünk friss zöldségekkel és gyümölcsökkel, E-vitaminhoz pedig a zöld növényekből, a hüvelyesekből és a teljes kiőrlésű gabonákból juthatunk.

2. Hidratálás belülről és kívülről

Bőrünk fiatalos kinézetét a kollagén és rugalmas rostok biztosítják. A kor előrehaladtával a kollagén termelés csökken, mely a ráncok megjelenéséhez vezet. Nem mindegy azonban, hogy ez mennyi idő alatt, illetve milyen mértékben következik be. A bőrfiatalító krémek egyik fontos tulajdonsága, hogy nem csak hidratálják a bőrt, de a kollagén termelést is serkentik. Ahhoz, hogy a krémek hatékonyságukat maximálisan kifejthessék elengedhetetlenül fontos, hogy az elvesztett nedvesség pótlásáról belsőleg is gondoskodjunk, megfelelő mennyiségű folyadék fogyasztásával.

3. Öregítő dohányzás

A dohányzásról bebizonyosodott, hogy csökkenti a bőr természetes rugalmasságát, illetve a kollagén termelődését, sőt felgyorsítja annak lebontását is. A dohányzás ráadásul „összehúzza” a bőrben lévő kis ereket, így kevesebb oxigén és tápanyag jut a sejtekhez, ami szintén felgyorsítja az öregedést. Egyes kutatások szerint a kieregetett füst által összehúzott szemek és száj szinte bevésik a ráncokat a bőrbe.

4. Megkerülhetetlen fényvédelem

A Mayo Klinika kutatásai szerint a bőr öregedésében döntő szerepe van a napsugárzásnak. Pontosabban a túl sok, túl erős, védekezés nélküli napozásnak. Ezért – és főleg a bőrdaganatok megelőzése miatt is – kiemelten fontos, hogy a déli órákban kerüljük a direkt napsütést, viseljünk hosszú szárú és ujjú ruhadarabokat, széles karimájú kalapot és alkalmazzunk széles spektrumú fényvédő termékeket.

5. Természetes lifting

Ma már elérhető olyan esztétikai kezelés, amely ötvözi a legmodernebb technikát a természetes megoldásokkal – ismerteti Dr. Pellion Szilvia, az Oxygen Medical esztétikai bőrgyógyásza. - A GUNA Biolifting nagy előnye, hogy nem kizárólag a kezelt ráncnál fejti ki hatását, hanem az arc egész területén indít el egyfajta szöveti megújulást. Az injekciós kúra során csak természetes hatóanyagú készítményeket alkalmazunk, amelyek nem feltöltik a ráncokat, jóval inkább egy szelídebb, fokozatosabb és folyamatos anyagcsere javulást eredményeznek, optimalizálják a bőr működését az arc eredeti formájának, mimikájának a megőrzésével. A kezelést ún. mikrotűvel végezzük, ami fájdalommal nem, inkább csak enyhe feszítő érzéssel járhat. A mellékhatásokkal nem járó kúra akár egy évtizedes „bőrfiatalodást” is eredményezhet.

Forrás: www.oxygenmedical.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek