5 körömfehérítő trükk!

5 körömfehérítő trükk!

Számtalan oka lehet a körmök sárga színének, de jó néhány olyan természetes ötlet akad, amellyel könnyedén fehérré tehetjük körmeinket!

Ezeket a természetes gyógymódokat beépítve, a minden héten vagy havonta végrehajtott manikűrünkbe, ripsz-ropsz búcsút mondhatunk a rusnya ujjvégeinknek!

1. Citromlé

Egy közepes méretű edényben keverj össze 1 csésze citrom levet, és 1 csésze vizet! Áztasd a nedűben körmeidet körülbelül 15 percig! A káprázatos hatás érdekében hetente legalább kétszer ismételt meg ezt a folyamatot!

Ha még ragyogóbb körmökre vágysz, akkor a citrom héjával dörzsöld be a körmeidet, és a körülötte lévő bőrrészt! Miután befejezted a citrusmasszázst, öblítsd le a kezeidet langyos vízzel és gyönyörködj az eredményben!

2. Szódabikarbóna

A szódabikarbóna természetes fehérítő. Egy edényben keverj össze azonos mennyiségű vizet és szódabikarbónát! A keverékkel dörzsöld be a körmeidet, és hagyd rajta kb. 30 percet! Ahogy telik az idő, te is láthatod az eredményt a körmödön. A fehérítő akció végén nem túl meleg vízzel öblítsd le a szódabikarbónás mixet a kezedről! (Eperrel is megbolondíthatod a keveréket, így illatos is lesz a kacsód.)

3. Fogkrém

A fogkrém, ahogy a neve is elárulja rendeltetése szerint a fogakat hivatott megóvni, ám a paszta a körmeiddel is csodákat tehet! Fogkefével vidd fel a fogkrémet a sárga részekre, ügyelve a kezed érzékeny részeire! A procedúrát alapos kézmosással zárd!

4. Fogsortisztító tabletta

Ilyen tablettákat nem feltétlenül tart otthon az ember, ám érdemes beruházni rájuk a csodás körmök miatt. 2 tablettát oldj fel egy közepes pohár vízben! Használj egy vattapamacsot a folyadék felviteléhez! Legalább 10 percet hagyd hatni a keveréket, majd langyos, folyó vízzel mosd le!

5. Sütőpor és citromlé

Egy evőkanál sütőport, és egy evőkanál citromlevet keverje össze egy kis bögrében! A mixet vattapamaccsal vidd fel a körmödre! Pihentesd a kezeden a folyadékot 10 percig, majd öblítsd le langyos vízzel!

Forrás: napidoktor.hu/Bayer Rita

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek