5 dolog, amire megtanított a rák

5 dolog, amire megtanított a rák

Suzanne Foglio férjét 15 évvel ezelőtt diagnosztizálták 4-es stádiumú rákkal, és útjukra bocsátották őket azzal, hogy nincs mit tenni. Ennek ellenére túlélték. Suzanne szerint a rák egy türelmes tanár, akitől a következő dolgokat tanulta meg ő személy szerint.

Mikor kell harcolni

A férjem onkológusa azt mondta, hogy a kemoterápiát nem tudjuk kiegészíteni semmilyen kezeléssel. Ebben mi nem nyugodtunk bele. Hagytuk, hogy az orvosok tegyék, amit a tudomány jelenlegi állása szerint a legjobb, mi pedig bújtuk a könyveket, az internetet, és megkerestünk olyanokat, akik túlélték a betegséget. Megtudtuk mit érdemes, enni, inni, hogyan változtassunk az életünkön, ahhoz, hogy segítsük a gyógyulást. Ennek már 15 éve, és bátran mondhatom, hogy megérte harcolni.

Mikor kell elengedni

Persze van, amikor jobb elengedni a dolgokat, és nem hajtani az elérhetetlent. Szörnyű volt látni az erős férjemet a „kemó-állapotban”, lefogyva, gyengén, folyamatos rosszullétben. Eleinte rengeteget sírtam, tehetetlen dühöt éreztem, de rá kellett jönnöm, hogy vannak dolgok, amiken nem tudok változtatni. Nem vehetem tőle el a rákot, nem vehetem fel helyette a kezeléseket. Minél inkább el tudtam fogadni ezeket a dolgokat, annál jobban éreztem magam, és jobban tudtam olyan dolgokra koncentrálni, amik felett volt uralmam.

5 dolog, amire megtanított a rák

Kik az igaz barátok

Nehéz időkben ismerszik meg a jó barát. Ez nagyon igaznak bizonyult. Rengeteg segítséget kaptunk a családtól, barátoktól, és ameddig Jim jól érezte magát, ugyanúgy eljártunk találkozni mindenkivel, akivel azelőtt is. Ha minent egyedül akarsz megoldani, akkor a nap végé ott állsz majd lelkileg és fizikailag kikészülve. El kell fogadni a segítséget azoktól, akik jó szándékkal ajánlják azt fel. Voltak emberek, akikre számítottunk, és csalódnunk kellett bennük, voltak emberek, akikre egyáltalán nem számítottunk, és megleptek bennünket segítőkészségükkel. A rák megtanít arra, kik is az igaz barátaid.

Ünnepleni az életet

Azok, akik megjárták a halál sötét völgyét, miután elvonul a vihar, megtanulják értékelni az élet legapróbb örömeit, ünneplik a lét szépségét. Minden napfelkeltét és naplementét, minden madárcsicsergést, minden virágzást tavasszal, minden lehullott levelet ősszel. Van időnk belélegezni a friss levegőt, van időnk ízlelgetni a gyümölcsök édességét, van időnk nevetni, és együtt lenni a szeretteinkkel.

Csodák igen is történnek

Az orvosok arra bátorították a férjemet, hogy fagyasztassa le a spermáját, mert a kezelések alatt és után sem lesz már alaklamas a megtermékenyítésre. Mi azonban nem foglalkoztunk ezzel, hanem kizárólag a gyógyulására koncentráltunk. Mint kiderült, jól tettük.

Évekkel később, amikor a rák már rég eltűnt, büszke szülei lettünk Matthew-nak. Ő a mi apró csodánk, aki mindennap emlékeztet minket a hála fontosságára. Az élet az egyik kezével ad, a másikkal elvesz, ennek ellenére mi mindig csak a jó dolgokat tartjuk számon. Tudjuk, mi van a hátunk mögött, és tudjuk, hogy sokkal erősebbek vagyunk tőle. A szívünk tele van hálával, mert tudjuk, hogy mindegy mi vár ránk, most itt vagyunk, együtt vagyunk, élünk, és nincs olyan dolog, amivel ne tudnánk megbirkózni!

OLVASSON GYÓGYULÁSTÖRTÉNETEKET!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek