45 százalékos súlyvesztést okoz ez a növénykivonat

45 százalékos súlyvesztést okoz ez a növénykivonat

A Cellben megjelent amerikai tanulmány szerint a latin nevén tripterygium wilfordiinak hívott növényből készült koncentrátum, amit a hagyományos kínai orvoslás évszázadok óta használ, tényleg hatásos lehet a túlsúly ellen.

A kutatók szerint a celastrol nevű kémiai összetevő az élelmiszerbevitelt nyolcvan százalékkal csökkenti, ami 45 százalékos súlyvesztést okoz, ráadásul mindezt gyorsan. „Ha a celastrol úgy működik emberekben, hogy egerekben, akkor hatékony lehet a túlsúly ellen” – nyilatkozta Umut Ozcan, a Harvard Medical School endokrinológusa, a tanulmány szerzője a Bussiness Insidernek.

45 százalékos súlyvesztést okoz ez a növénykivonat

A kutatók egy hétig adta celastrolt a túlsúlyos egereknek, akik ezután nyolcvan százalékkal kevesebbet ettek, a harmadik hét végére pedig 45 százalékkal kisebb lett a súlyuk, nagyrészt a zsírtartalékok elégetésével.

Ez a súlyleadás nagyobb, mint amit műtéttel el lehet érni. A celastrol ráadásul csökkentette a koleszterin szintjeit és javította a májfunkciókat is, ami csökkenti a szívpanaszok esélyét, a májzsírosodást és a kettes típusú cukorbetegséget, egyelőre egerekben.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek