4 megbetegítő egészségdivat

4 megbetegítő egészségdivat

Mindennap számtalanszor szembesülünk az ígéretekkel, hogy ettől és ettől a dologtól leszünk egészségesek. Nehéz eligazodni az éppen felkapott fitnesz és táplálkozási divatok között. Most leleplezünk pár szuperegészségesnek hitt dolgot a dailymail.hu segítségével.

Bikram jóga

Kockázat: sérült térd.

A bikram jóga azt jelenti, hogy egy csapat ember egy 40 fokra melegített teremben jógázik. Ez azért jó, mert a jóga formáló, lazító hatását kombinálja egy kardiomozgással. A meleg hatására az izmok ellazulnak, ami annyiban jelent gondot, hogy az ember sokkal hajlékonyabbnak érzi magát, mint amennyire a valójában az. Emiatt pedig komoly sérülésekkel kell számolni főleg a térd tájékán.

Gyógynövény tea

Kockázat: károsodott fogzománc.

4 megbetegítő egészségdivat

Nem csak a fogyókúrázók kedvence a forró, citromos gyógynövény tea. Alacsony a kalóriatartalma, de a fogaknak rettenetes ital4 A sav ugyanis marja a fogzománcot, és a fogaink szépen lassan érzékenyé válnak. Tanulság: igyunk teát, de ne kortyolgassuk órákon át!

Természetes édesítők

Kockázat: elhízás.

Az elmúlt néhány év legnagyobb trendisége, hogy kevesebb cukrot eszünk, ami nagyon helyes koncepció. Ám legyünk résen, mert a hagyományos fehér cukrot helyettesítő „természetes” édesítők sokszor semmivel sem jobbak annál, amit helyettesíteni hívatottak. A méz, a nádcukor, a barnacukor és a gyümölcsszirupok ugyanúgy cukrok, amit a szervezet ugyanúgy kezel, mint a fehércukrot. Úgyhogy csak módjával fogyasszunk belőlük is!

Este 6 után már ne együnk

Kockázat: kialvatlanság.

Az összes magyar és külföldi fitneszguru ezt szajkózza évtizedek óta. Ezzel nem is lenne baj, ha mindenki 9-kor menne aludni, de a legtöbbünk ennél jóval később kerül ágyba. Az ideális az, ha lefekvés előtt 3 órával eszünk utoljára, mert ha nagyon éhesek vagyunk akkor, amikor alvásra hajtanánk fejünket, akkor nem fogunk bírni elaludni, és reggel álmosan ébredünk.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek