4 akadály a cipővásárlás útjában +1 megoldás

4 akadály a cipővásárlás útjában +1 megoldás

Sokaknak okoz problémát a cipővásárlás. Ami tetszik, az nem mindig kényelmes, ami kényelmes, az nem mindig felel meg ízlésünknek. Nem is beszélve arról, hogy lábunk egyedi deformitásai szinte lehetetlenné teszik a megfelelő lábbeli beszerzését.

Egy magasabb rüszt, egy kalapácsujj, egy bütyök okozhat cipővásárlási nehézséget, de ha eltérő a két láb mérete, az is megnehezíti a dolgunkat.

1. Egyik lábam nagyobb, mint a másik

Bár azt gondolnánk, hogy testünk egyik oldala pontos tükörképe a másiknak, tévedünk. Így van ez a két lábunkkal is, hisz szinte mindannyiunk észleli, hogy egyik lába nagyobb mint a másik. Az eltérés általában minimális, de van ekinek egy cipőméretnyi a különbség. Két pár cipőt luxus venni, de akkor melyiket vegyük meg? A kisebbet vagy a nagyobbat? Sajnos egyik sem jó megoldás, mert előbbi esetben szorítani fog, második esetben meg kijár a lábunk a cipőből.

2. Magasabb rüszt

A magas rüszt (Friedreich láb, kivájt láb, talipes cavus) esetén a láb hosszanti boltozata túlzottan merev és magas, melynek következtében a lábboltozat felső része, “rüszt” jobban kidomborodik, valamint rugalmatlanabb az átlagosnál, mely számos problémát okoz a mindennapokban.

3. Kalapácsujj

A kalapácsujjakat a harántboltozat lesüllyedése okozza. A boltozat lelapulása miatt a rövid lábujjakat mozgató izmok működésének egyensúlya megbomlik, az egyes ujjízületekben pedig zsugorodások alakulnak ki. Gyakori lábelváltozás és igen kényelmetlen miatta a cipő viselése. Nem csoda, hiszen kevés a hely a lábujjnak. Ugyan a kalapácsujj speciális kezeléssel vagy műtéttel orvosolható, de addig is a nyomás okozta fájdalmak enyhítésében kulcsszerepe lehet a helyes cipő kiválasztásának, mely alkalmazkodni tud a lábdeformációhoz, ez által elviselhetőbbé téve a mindennapi mozgást.

4 akadály a cipővásárlás útjában +1 megoldás

4. Bütyök

Ezt az ortopédiai rendellenességet az okozza, hogy a III-IV lábujj között futó közös idegág a harántboltozat lesüllyedése miatt nyomás alá kerül, s az állandó nyomás következtében egy fájdalmas csomó keletkezik rajta. A népies nevén bütyök vagy gacsos öregujj oka: az I. ujj alapízületében az izmok húzásiránya fokozatosan megváltozik, amit követ az ízületi tok külső részének zsugorodása, belső részének tágulata és a kóros csontfelrakódás. Szinte minden cipő kényelmetlen így, amíg meg nem műtik.

A megoldás mind a négy problémára: Anatomic Foot

Mit szólna, ha a fájdalmas műtétek helyett, lába egyedi igényeihez alakíthatná cipőjét? Persze nem a népi bölcsességekkel, mint a cipő fagyasztása, az újságpapírral kitömés vagy esetleg a búza csíráztatós módszert. Ezen módszerek hatékonysága erősen megkérdőjelezhetők. Ha nem szeretné örökre használhatatlanná tenni cipőjét, akkor felejtse el ezeket. A sámfa is gyakran ajánlott módszer, de sajnos például a bütyöknek nem csinál helyet, cserébe viszont sokaknak a sarka kezd el "kijárni" a használata után, mert a rugós rész a saroknál jobban tágít, mint ahol igazán kellene.

Az Anatomic Foot egy olyan forradalmi cipőtágító eszközt, mellyel rövid idő alatt igazi hatást érhet el, emellett pedig nem károsítja a cipő anyagát sem.

Hogyan működik az Anatomic Foot?

Az Anatomic Foot cipőtágító egy "felfújható sámfa", amely anyagának köszönhetően rendkívül tartós, mégis rugalmasan alkalmazkodik a cipőhöz, kialakítva annak kívánt méretét.

4 akadály a cipővásárlás útjában +1 megoldás

A hagyományos sámfáknál sokkal jobban idomul a cipő formájához, illetve a kívánt mérethez. Nagyon könnyen használható, nem kell "birkózni vele", hogy a helyére tegye. Ráadásul nem okoz kárt a cipőben, kíméletesen tágítja az anyagot. Csak könnyedén beteszi a leeresztett betétet és mellékelt pumpával felfújja azt. A hozzá adott pumpával nem tudja túlfújni és nem lehet vele a cipőt, vagy a termékünket tönretenni.

A bütyöknek így csinál helyet: a termékhez csomagolt adapterek közül választ egy kívánt méretet, és csomagban található ragasztóval fel tudja ragasztani a felfújható betéten a megfelelő helyre. Ezután csak helyezze a terméket a cipőbe, pumpálja fel keményre (10-15 pumpálás) és közben ellenőrizze az adapter megfelelő elhelyezkedését is. 1-4 nap tágítás után a cipőt használatba veheti. A tágító hatás természetesen speciális puhító olajok, krémek, spray-k segítségével tovább erősíthető, gyorsítható.

Ismerje meg az Anatomic Foot termékeit még közelebbről az anatomicfoot.eu oldalon.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek