2015 sminktrendjei: Végre a természetes a szép!

2015 sminktrendjei: Végre a természetes a szép!

Az idei év sminktrendje a természetesség hangsúlyozására épül. Tökéletes kivitelezése egészséges bőrt feltételez, melyre inkább több korrektor és a korábbi évekhez képest kevés, szinte áttetsző alapozás kerül.

Hippiké a világ

Létjogosultságot kapott végre a vitális bőrre jellemző természetes fény megmutatása, a korábbi évek kényszeres mattításai után. A 2015-ös sminktrend a 70-es évek hippivilágának szertelenségéhez és szabadságához nyúlik vissza. Elutasítja a szigorú vonalakat, a decens kontúrokat, továbbá a korábbi években kedvelt napsütötte hatást. Láttatni, vagy ami még több: vállalni engedi az arc egyediségének tökéletes báját.

Szexi szeplők

Idén nem kell szégyenkezve elfednünk szeplőinket, anyajegyeinket, mert minden belefér, ami a természetesen tiszta és egészséges arc porcelánszerű fényét megidézi.

2015 sminktrendjei: Végre a természetes a szép!

A „No Makeup” hatású kendőzési technika mindamellett igen nagy kihívás, hiszen a termékek mértéktartó rétegzését és a különféle textúrák tökéletes összedolgozását feltételezi. Fontos, hogy a smink könnyed legyen, fedést csak a stratégiai pontokon használjunk, a végeredmény pedig gyakorlatilag a saját bőr érzetét keltse.

Fókuszban a szemek

A szemhéjon és a kontúr vonalakban megjelennek a korall, a kék, a türkiz, a barack és a zöld finom, kissé vizes fényű, de nem csillogó árnyalatai, amelyek akár egy kis fényes szemhéjporral is megbolondíthatóak. A szépen sminkelt szemekhez továbbra is elengedhetetlen a megfelelően ápolt, természetesen fésült szemöldök és az alig hangsúlyozott szempilla. Az idei bemutatókon gyakori, hogy spirált egyáltalán nem használnak, helyette a göndörítők kerültek ismét elő.

Szájfény az igazi

Az elmúlt években oly divatos piros ajakrúzsok ebben az évben  a piperepolcok mélyére száműzetnek és újra az ajakbalzsamoké és a fényes ajakápolóké a főszerep. A fény az arccsonton, a szemzugban, az ajkakon és az orrnyergen jelenik meg. A 2015-ös trend szerint szépen kivitelezett smink sugárzóan ártatlan, fedetlen és tökéletesen egészséges arc illúzióját kelti, melyben benne van a játék, a szabadság és az egyedi báj izgalma.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek