11 dolog, amitől 1 perc alatt egészségesebb leszel

11 dolog, amitől 1 perc alatt egészségesebb leszel

Valljuk be a gyors megoldások nem mindig a legjobbak, de jobbak mint a semmi. Az itt felsorolt apró dolgok ugyan kis lépések, de egy egészségesebb én irányába araszolnak.

Végy egy mély lélegzetet!

A legstresszesebb pillanatokban is van egy beépített fegyverünk, ami rögtön lenyugtatja a szervezetet: a légzés. Már egy mély lelegzet is jó, de ha egy percig figyelsz a légzésedre, máris lejjebb megy a vérnyomásod és lelassítja a stressz hormonok termelődését.

Öleld meg azt, akit szeretsz!

Az ölelésnek nincs párja a világon! Boldogabbak és nyugodtabbak leszünk tőle, sőt a vérnyomást csökkenti és a pulzust is lelassítja. Ha pedig nincs kit átölelni, már fizethetünk is érte!

Nevess!

A nevetés a legjobb természetes stresszoldó. Arról nem is beszélve, hogy azt a pulzusszámot, amit 10 perc kemény evezéssel lehet elérni, a nevetés 1 perc alatt hozza. És még a memóriát is javítja!

11 dolog, amitől 1 perc alatt egészségesebb leszel

Majszolj egy kis étcsokit!

Az étcsoki több módon is védi a szívet: csökkenti a vérnyomást, növeli a jó koleszterin mennyiségét a rossz kárára, és segíti a vérkeringést.

Gondolkozz pozitívan!

Légy optimista, mert szíved egészségesebb, immunrendszered pedig ellenállóbb lesz tőle. Legközelebb, amikor panaszkodásra nyílik a szád, gondolj erre!

Vedd le a szemed a monitorról!

Ha sok időt töltesz a számítógép előtt, akkor kövesd a 20-20-20 szabályt. Minen 20 perc elteltével 20 másodpercig nézz egy 20 lábra lévő dologra (ez kb. 6 métert jelent a mi mértékegységünkben).

Moss kezet!

Egy 20 másodperces kézmosás megszabadíthat egy csúnya megfázástól, hasmenéstől vagy légúti megbetegedéstől. Így moss kezet rendesen!

Kapcsold be a biztonsági övet!

Ez a pár másodperces tevékenység már sokezrek életét mentette meg. Hiányába pedig még ennél is többen haltak bele.

Rakj fahéjat a reggelidbe!

A kakaódba, kávédba vagy müzlidre hints egy kis fahéjat. Miért? Mert csökkenti a vércukor- és a koleszterinszintet.

Pihenj gyermekpózban!

Ez egy nagyon egyszerű jógapóz (a képen látható). Kellemes, élénkító póz, ami enyhíti a hát és nyakfájdalmakat.

11 dolog, amitől 1 perc alatt egészségesebb leszel

Mosolyogj!

Nem meglepő, hogy a mosolygós emberek a legboldogabbak, de már azt is tudjuk, hogy ők élnek a legtovább. Nem kell egyfolytában őszintétlenül mosolyognod, de ha rossz a kedved egy mosoly kierőltetés megedból talán jobb kedvre derít.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek