Hirdetés
10 étel, amit bátran lefagyaszthatunk

10 étel, amit bátran lefagyaszthatunk

Azzal mindannyian tisztában vagyunk, hogy a zöldborsót, a spenótot, vagy a tököt le lehet fagyasztani anélkül, hogy ez az élelmiszer minőségének ártana. Azonban számtalan olyan egyéb étel is van, amiről talán nem is gondoltad volna, hogy szintén lehet helye a fagyasztóládában!

Gyümölcsök

Ha nagyobb mennyiségű sárgabarackra, nektarinra, vagy szilvára tennénk szert, bátran fagyasszunk le annyit belőle, amit nem tudunk helyben elfogyasztani, így ugyanis sokkal tovább megőrzik frissességüket, mint ha a meleg konyhában tárolnánk őket. Elég, ha kimagozzuk és nagyobb darabokra vágjuk a gyümölcsöket, majd meglocsoljuk egy kevés citromlével, mielőtt a mélyhűtőbe tennénk. De a nem magos gyümölcsök is nyugodtan mehetnek a mélyhűtőbe, az almának, banánnak ugyanolyan marad a minősége, ráadásul így egy mozdulattal fogunk tudni ínycsiklandó, egészséges, hideg turmoxot, vagy gyümölcsfagylaltot készíteni.

10 étel, amit bátran lefagyaszthatunk

Tej

Ha tejet fagyasztunk le, ne feledkezzünk meg róla, hogy hűlés közben –a vízhez hasonlóan- meg fog nőni a térfogata.

Nyers tojás

A nyers tojást is lefagyaszthatjuk feltörve, ha jól záródó műanyag zacskóba, vagy kupakos üvegbe tesszük, csak ne felejtsük el ráírni, mennyi tojást is tartalmaz egy adag.

Szószok

Ha nem fogyott el a kerti sütéskor a húsok mellé kínált szósz, vagy egyszerre nagyobb adagot készítettünk a vacsorához, nyugodtan fagyasszuk le a maradékot, így a következő grill partin kevesebb munkával kell majd számolnunk.

Főtt hús

A már elkészített húsokat is lefagyaszthatjuk, nem csak a nyerseket. Tegyük bele egy jól záródó műanyag dobozba, vagy csavarjuk folpackba őket.

Zöldségek

A zöldségeket úgy tudjuk a legegyszerűbben lefagyasztani, ha félig előfőzzük őket, majd kihűlés után műanyag dobozba zárjuk.

Chips

Ha valami oknál fogva nem ettük volna meg a teljes zacskóval az esti tévézés mellé, akkor nyugodtan betehetjük a krumpliszirmokat a mélyhűtőbe, így ugyanis hosszabb ideig megőrzik ropogósságukat.

10 étel, amit bátran lefagyaszthatunk

Fűszerek

Nem mindig tudjuk egyszerre felhasználni a friss petrezselymet, gyömbérgyökeret, citromfüvet, vagy bazsalikomot, azonban kár lenne kidobni a felesleget a kukába, ha le is fagyaszthatjuk! Akár fél évig is tárolhatjuk a mélyhűtőben kisebb adagokra porciózva, fóliába csomagolva, nem fognak veszíteni friss illatukból és ízükből a fűszerek.

Torta

A tortáknak még jót is tesz egy kis mélyhűtés, így ugyanis sokkal puhább lesz a tésztájuk és krémesebb a közepük.

Kenyér

Akár négy-hat hónapig is eláll a mélyhűtőben, nem kell tehát aggódnunk, ha hosszabb utazást tervezünk, amelyről csak vasárnap esünk haza, vacsorára így is friss kenyérrel lakathatjuk jól a családot.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend