10 dolog, amit 10 éven belül megbánsz

10 dolog, amit 10 éven belül megbánsz

Bárcsak – a remény szavai, de amikor a múlttal kapcsolatban használjuk talán az egyik legszomorúbb kifejezés. Most összeszedtünk 10 dolgot, amit kerülj, hogy ne kelljen használnod ez a szót a jövőben.

1. Az álarc, amit mások előtt viselsz.

Ha túl sokat törődsz azzal, hogy mások milyennek akarnak látni, akkor egy idő után már magad sem fogod tudni, ki is vagy valójában. Nem kell tökéletesnek lenned inkább légy önmagad!

2. Hagyni, hogy valaki más kreálja az álmaidat.

Ahhoz, hogy boldogok legyünk, el kell érnünk a kitűzött álmainkat, céljainkat. Sokan lesznek, akik hülyeségnek tartják majd ezeket az elképzeléseinket, de ne feledd, csak akkor leszel boldog, ha a TE álmaidat élet, nem másokét!

3. A negatív társaság.

Ne engedd, hogy a rossz attitűdő, keserű, negatív emberek hozzád ragadjanak. Ne csinálj belőle lelkiismereti kérdést! Aki csak lehúz, attól szabadulj meg. Talán neki is egy jó lecke lesz ez.

4. Önzőség és egoizmus

A legjobb élet az, ami tele van szeretetteljes és özetlen cselekedetekkel. Ha ilyen az életed, akkor nagyon sokan fognak hiányolni, ha már nem leszel. Ne kőbe vésd a neved, hanem szívekbe!

10 dolog, amit 10 éven belül megbánsz

5. A változás kerülése.

Ha elengeded a régit, akkor engedsz helyet valami újnak. Ne ragaszkodja megszokásokhoz, mert rabul ejtenek! Legyen bátorságod belevágni új dolgokba.

6. Feladni, amikor túl nehézzé válik.

Ha a dolgok nem úgy alakulnak, ahogy elképzelted, – márpedig sokszor lesz így – ne add fel. A sikerig sok, apró lépés vezet, ha az egyiknél elbotlasz, az még nem azt jelenti, hogy elveszett a cél. Légy kitartó!

7. Mindennek a kontrollálása.

Nem tudhatsz mindenről, és nem lehet minden úgy, ahogy te akarod. Hagyd, hogy hadd folyjon az élet a saját medrében, elég ha azt az egy-két fontos dolgot a kezedben tartod, amit muszáj.

8. Beérni kevesebbel, mint amit érdemelsz.

Légy erős és türelmes! Ezekre a tulajdonságokra lesz szükséged ahhoz, hogy el tudd engedni, ami nem elég jó, és várni valami jobbra, még ha úgy is tűnik, hogy sosem jön el. Hidd el, el fog jönni!

9. Várni a holnapra.

Majd holnap, majd jövőre. Felejtsd el ezeket a kifejezéseket. Élj a jelenben! Ne halaszd holnapra, amit ma megtehetsz, mert eljön az az idő, amikor már nem lesz holnap, és bánni fogod, hogy nem tetted meg ezeket a dolgokat.

10. Lustának lenni.

Jó dolog álmodozni, de egy nap el is kell kezdeni tenni valamit az álmaidért. Ne légy lusta, kezdj neki most!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek