Zabolátlan vándor

fotó: Bobby Palosaari, flick.com

fotó: Bobby Palosaari, flick.com

Csendesen, lassan haladok kijárt utamon. A tavasz erősödő napsugarai jólesően csiklandozzák hűvös hátamat.

Életre keltenek, meglódítanak. Körülöttem a puhuló talaj engedelmesen nyeli az olvadó havat, a maradék belém csusszan.

A hólé egyre gyorsabb iramot diktál, siettet árkon-bokron keresztül. A part közelében, a fagy harapásaitól elfáradt gyökerek leszakadnak, belém kapaszkodnak.

A dombról leguruló kövek fejest ugranak, hangos csobbanással landolnak. Súlyuktól mozdulatlanságra ítélve, a sötét mélyben maradnak. A leszakadt ágakat tovább cipelem, velem úsznak.

Az ég hirtelen elborul, lezúduló eső csillapítja mindent elnyelő szomjúságomat. Tehetetlenül hízom. Megrészegülve, tarajos hullámaimmal, egyre sebesebb tempóra váltok, túlcsordulok medrem szélén. Loccsanva csapódok vissza, mindenféle szörnyűséget magammal sodorva.

Az öblöket érintve tempóm lassul, megszabadulok szennyes terheimtől. Megkönnyebbülten, hét határon át igyekszem nyughelyem, a végtelen tenger felé.

 

 

Kategória: Látott dolgok | Szerző: Rodé Klára | Közvetlen link a könyvjelzőbe.
Rodé Klára

Rodé Klára névjegye

Magamról csak ennyit… Igazság, hogy az írás örömforrás, és nincs korhoz kötve. Én magam is rátaláltam, igaz túl az életem delén. Érlelte az idő, a vég nélküli tapasztalás és az olvasók lelkes bíztatása. Mozgalmas utam, marketinges végzettséggel, karrierépítéssel, hivatással, versenytánccal, szerelmekkel, később lányaimmal, unokámmal, elveszített férjekkel és szülőkkel, kiapadhatatlan forrásnak bizonyult. Valóságos történeteim szomorú, néha ironikus vagy humoros, sőt pikáns mozaikjait novelláskötetbe gyűjtöttem. A Hatfejű sárkányfemina, 2014-ben jelent meg. Előző évben készült el az Életre keltek mini album, a tárgyak „személyének” egypercesei. Első kisregényem, Az arcnélküli férfi (2016). Írásaim helyet kaptak az Őszi varázs és a Kézen-fogva antológiákban is. Jó megfigyelő vagyok, meglátom a szépet és a groteszket egyaránt. Mindenről írok, amit érdekesnek találok a mindennapi életben, versekkel is próbálkozom. Szerencsés vagyok, az írás a hobbim, az életem része lett. A Mimind portálon összeszokott írótársaimmal együtt, Molnár Gabriella szerkesztő irányításával és mentorálásával publikálunk. Sokszínű, érdekes, de mindenképpen változatos verbális és képi anyagot ígérünk minden kedves leendő látogatónak, olvasónak. Szeretettel: Rodé Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.