A nagy büdös tahó esete Máriával és a késes nyüzügével

 

Igazságügyi Kórbonctan

– Előbb mesélek, aztán csinálhatjuk.

– Ennek a sztorija itt?

– Honnan tudod?

– Feritől.

– Na jó.

– Akkor kezdem:

– Nagyembernek volt egy nője, de nem éltek szépen. Nagyember állandóan verte a nőt, de nem csak otthon, ahogy mások, hanem a kocsmában is, ahová lejártak. Nagyember nőjének egyszer elege lett, és elköltözött Kisemberhez, akivel a kocsmában jöttek össze. Kisember és a nő továbbra is ugyanabba a kocsmába jártak, ahol Nagyember rendszeresen megverte őket. Szomorkodtak is emiatt, és érezték, hogy nincs ez így jól. Egy napon Kisember vett egy kést, és azzal ment le a kocsmába.

– Megállj csak Nagyember, többé már nem fogsz megverni minket, mert vettem egy kést.

– Igazán? –kérdezte Nagyember – Na, akkor szúrj ide vele- mondta, és szétnyitotta az ingét. Kisember odaszúrt és Nagyember meghalt.

– Nagyon szép kis történet, de most már csináljuk, mennem kell a gyerekért.

fotó: Vicky, flickr.com

fotó: Vicky, flickr.com

 

Kiskegyed levelezési rovat

Mária írja:

Egy férfivel éltem nála. Csak sajnos gyakori dühkitörései aláásták az érzelmeim viharát. Kénytelen voltam összeállni egy másikkal, de csak nem hagyott békét. De azért én gondoltam, hogy egyszer még visszacsináljuk. Addig ment ez a dolog, amíg bele nem torkollott, mert ez a másik vett egy kést, és szúrkált. Így aztán rajtam kívül állóan nem mehetek már vissza, ezt a másikat meg letartóztatták. Mondja meg Kiskegyed, hogy mi legyen most már énvelem?

Mária Pestről

 

Kiskegyed:

Kedves Mária! Ahogy írja, magánéletében az utóbbi időben jelentős fordulatok következtek be. Merítsen erőt ezekből a változásokból, és álljon nyitottan egy esetleges új párkapcsolat irányába, amely talán elhozza a rossz emlékek feledését is.

 

Gyászbeszéd

Megrendülten állunk Sándor testvérünk ravatalánál, egy tragikusan derékba tört élet tanúságául. Alantas gyilkosa élete virágjában oltotta ki életét, talán éppen akkor, mikor úgy döntött, hogy visszamegy mindvégig szeretett hitveséhez, és fiához. A váratlanul lecsapó gyilkos fegyver mindörökre elhallgattatta ezt a nagyszerű embert és családapát, aljas módon meggátolva ezzel egy gyümölcsözően gazdag élet méltó beteljesedését. Emlékét mindörökre megőrizzük, és lelkét ajánljuk a mennyei országába.

És most, imádkozzunk testvéreim!

 VIII. kerületi Rendőrkapitányság

– Ki írja meg a késeléses jegyzőkönyvet?

– Hát te.

– Én ott se voltam.

– Na és, a szokásost kell írni, helyszín biztosítva, a hatósági orvos megállapítja a halál beálltát stb. Ott van a múlt heti abból ki tudod másolni. Itt vannak az adatok.

– Ki ez az N. Sándor, akit leszúrtak?

– Az a nagy büdös tahó a Koszorú utcából.

– Melyik?

– A vörösképű, ült már kétszer garázdaságért. Októberben is behoztuk, mert rugdosott egy kofát a csarnokban.

– Ja, tudom. Volt annak családja?

– Aha, elvált. Itt volt a felesége a fiával, üvöltöttek, hogy adjuk ki a ruháját, hátha maradt pénz a zsebében. Mondtuk, hogy átszállították a kórbonctanra.

– És ki nyírta ki?

– Egy kis nyüzüge alkesz. Összeállt a tahó nőjével, az meg folyton gyötörte őket, erre a nyüzüge leszúrta. Különben a nőt is ismered.

– Igen? Ki az?

– Az egyfogú Mari.

-Az egyfogú Marit elszerették, és késeltek miatta, hát ez nem semmi.

– Haj, a szerelem sötét verem, és nagyon vak.

– Na jó, ha már mész ki, hozzál egy kávét az automatából.

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.