CUKORSPÁRGA

 

Saját suttogó hangjára riadt fel hajnalban. Szeretlek, mondta ki lassan még egyszer. Takarója a földön hevert, hálóinge felcsúszott a derekáig. A hajnal fülledt volt a szobában. Hosszú sötét haja kócosan szétterült a párnán, elől a homlokára tapadt, szája kiszáradt. Nyugtalan érzékei nem hagyták tovább lustálkodni, ahogy máskor sem reggelente. Kisietett egy pohárért, mielőtt a fürdőszobában a tus alá állt. A hűvös víz némiképpen megnyugtatta, de nem tudott másra gondolni csak a félbe maradt álomra, az elképzelt folytatásra. Belenézett a tükörbe. Formás tinédzser alakja nézett vele szembe, már szépen, nőiesen domborodó idomokkal. Még mindig magán érezte a fiú kezét, mely álmában simogatta. Kilépett a kádból. Vizes haját összefogta, és hosszan a tükörre tapasztotta a száját. Becsukott szemmel erősen a szerelmére gondolt. A csókolózás az valami fantasztikus új élmény volt tizenhat évesen.

A nála pár évvel idősebb, tapasztalt férfi tudta, hogyan keltse fel a lány érdeklődését. A házibulira, ahol először találkoztak, a lány barátnője hívta. Mindannyian habzsolták a rockzenét, és rajongtak az elmaradhatatlan gitármuzsikáért, ami a közöttük lévő korkülönbséget  teljesen kiegyenlítette. Mert a fiú jól játszott. És mikor táncoltak, szorosan egymáshoz tapadva, lúdbőrös lett a karja, érezte a félhomályban. A majdnem-párkapcsolatban hetente kétszer találkoztak. Bejárták a környék parkjait. Órákig ismerkedtek egymással a sokat megtapasztalt padokon. A fiú megkedvelte a lányt, a lány pedig fülig belezúgott, de még nem akart lefeküdni vele. Emlékezetes helyet és körülményeket álmodott az első igazi szexuális élményhez. A macsó gitáros türelmetlenül várakozott…

A fürdőszobában ideje volt átkapcsolni a valóságra, a féléves beszámolóra történelemből. A középiskolában a legszigorúbb tanárnő gondolatára máris kijózanodott, a maszatos tükröt gyorsan letörölte.

A család idővel megelégelte az esti randevúkat. Szerették volna megismerni a fiatalembert, aki észrevehetően nagy hatással volt a lányukra. Hamarosan vasárnapi ebédre, amolyan közszemlére hívták, hogy mindnyájuk megnyugtatására végre bemutatkozzon. Várták, különösen a lány. Készültek ünnepi terítékkel, három fogással, márkás borral.

A lány kiment a fiú elé a buszmegállóba, pontban délben. Menetrend szerint félóránként jött busz. És menetrend szerint félháromig, de a fiú nélkül. Az ebéd kihűlt, estére a könnyek elapadtak, és a szülők is elcsendesedtek.  Vigasztalanul múlt az idő és nagyon lassan kialudt a beteljesületlen szerelem lángja.

klara

A belvárosi reklámiroda vezetője jó érzéssel nézegette saját portréját, a frissen megjelent magazin címlapján. Alatta ez a szöveg állt: „A szépség nem akadály”. Belelapozott, hogy elolvassa a róla szóló cikket, mikor megcsörrent a telefon. Felvette a kagylót, köszönt. Aztán a meglepetéstől szóhoz sem jutott, csak hallgatta a vonal túloldalán beszélő férfi ismerős hangját, és saját egyre szaporább szívdobogását. Az „elveszett” nagy Ő hívta, aki meglepve ismerte fel őt az újságárusnál, a magazin címlapján. Már nagyon sajnálta azt a könnyelműen elmulasztott vasárnapi ebédet. Magyarázott valamit a szépségről, bocsánatról, megbánásról, a szerelemről és újrakezdésről. A felnőtt nő nem is értette, hogy mit akarhat hat hosszú, elszalasztott év után…

Egy pillanatra maga előtt látta a sötétbarna szempárt. Miközben csillogó, cizellált jegygyűrűjét bámulta, lassú mozdulattal, szó nélkül letette a kagylót.

Kategória: Novella | Címke: , , , , , , , , | Szerző: Rodé Klára | Közvetlen link a könyvjelzőbe.
Rodé Klára

Rodé Klára névjegye

Magamról csak ennyit… Igazság, hogy az írás örömforrás, és nincs korhoz kötve. Én magam is rátaláltam, igaz túl az életem delén. Érlelte az idő, a vég nélküli tapasztalás és az olvasók lelkes bíztatása. Mozgalmas utam, marketinges végzettséggel, karrierépítéssel, hivatással, versenytánccal, szerelmekkel, később lányaimmal, unokámmal, elveszített férjekkel és szülőkkel, kiapadhatatlan forrásnak bizonyult. Valóságos történeteim szomorú, néha ironikus vagy humoros, sőt pikáns mozaikjait novelláskötetbe gyűjtöttem. A Hatfejű sárkányfemina, 2014-ben jelent meg. Előző évben készült el az Életre keltek mini album, a tárgyak „személyének” egypercesei. Első kisregényem, Az arcnélküli férfi (2016). Írásaim helyet kaptak az Őszi varázs és a Kézen-fogva antológiákban is. Jó megfigyelő vagyok, meglátom a szépet és a groteszket egyaránt. Mindenről írok, amit érdekesnek találok a mindennapi életben, versekkel is próbálkozom. Szerencsés vagyok, az írás a hobbim, az életem része lett. A Mimind portálon összeszokott írótársaimmal együtt, Molnár Gabriella szerkesztő irányításával és mentorálásával publikálunk. Sokszínű, érdekes, de mindenképpen változatos verbális és képi anyagot ígérünk minden kedves leendő látogatónak, olvasónak. Szeretettel: Rodé Klára

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.