Barbi a víz alatt

 Valahol lebegve_2

-Istenem! Hová kerültem?- Nem emlékszem honnan pottyantam a vízbe.

– Mögöttem a börtön kapuja?

-Fúú, ezek halak, nem hófehér paripák… egyáltalán: lány vagyok?  A hold világát sem látom a víz alatt – morfondíroz anyja bölcsődalán a varangyosra hajazó, megkékült Barbi baba.
Riadt tekintettel, békalábaival erősen kapaszkodik a meglovagolt aranyhal síkos kopoltyújába. A bárgyú hal meglepetésében két lábra ereszkedik, biztosan tartja magát a körülöttük settenkedő vetélytársak gyűrűjében. Nem értik a fura látványt. A szerencsés választott kőbe gyökerezett, örökre.

-Ez csak álom vagy mese. Hármat kívánhatok!- erőlteti pici agyát a békalány.

Megszabadulni a ronda bőrömtől, iszonyatos végtagjaimtól, a száraz anyaföldre kerülni, és a királyfit megvárni, aki eljön tán… hófehér paripán.

 

 

Kategória: Látott dolgok | Címke: , , , , , | Szerző: Rodé Klára | Közvetlen link a könyvjelzőbe.
Rodé Klára

Rodé Klára névjegye

Magamról csak ennyit… Igazság, hogy az írás örömforrás, és nincs korhoz kötve. Én magam is rátaláltam, igaz túl az életem delén. Érlelte az idő, a vég nélküli tapasztalás és az olvasók lelkes bíztatása. Mozgalmas utam, marketinges végzettséggel, karrierépítéssel, hivatással, versenytánccal, szerelmekkel, később lányaimmal, unokámmal, elveszített férjekkel és szülőkkel, kiapadhatatlan forrásnak bizonyult. Valóságos történeteim szomorú, néha ironikus vagy humoros, sőt pikáns mozaikjait novelláskötetbe gyűjtöttem. A Hatfejű sárkányfemina, 2014-ben jelent meg. Előző évben készült el az Életre keltek mini album, a tárgyak „személyének” egypercesei. Első kisregényem, Az arcnélküli férfi (2016). Írásaim helyet kaptak az Őszi varázs és a Kézen-fogva antológiákban is. Jó megfigyelő vagyok, meglátom a szépet és a groteszket egyaránt. Mindenről írok, amit érdekesnek találok a mindennapi életben, versekkel is próbálkozom. Szerencsés vagyok, az írás a hobbim, az életem része lett. A Mimind portálon összeszokott írótársaimmal együtt, Molnár Gabriella szerkesztő irányításával és mentorálásával publikálunk. Sokszínű, érdekes, de mindenképpen változatos verbális és képi anyagot ígérünk minden kedves leendő látogatónak, olvasónak. Szeretettel: Rodé Klára

3 hozzászólás a(z) “Barbi a víz alatt” bejegyzéshez

Vélemény, hozzászólás?

Az email címet nem tesszük közzé.