
-
2016.04.23
Magyaros ételek? Gondoljuk újra!
Magyarok vagyunk, és a többségünk igenis szereti a pörköltet, a gulyáslevest, a rakott krumplit, és még sorolhatnánk a végtelenségig a magyar ...
-
2016.04.22
Epres torta - Egészségséfünk receptje
Lassan beköszönt az eperszezon. Ez a tortarecept régi, családi gyűjteményemből való. A piskótát el lehet készíteni gyümölcstorta formában ...
-
2016.04.20
Füstölt sonkás pizza rukkolával - Egészségséf
A pizza nagy kedvenc. Ugyan keleszteni kell a tésztát, mégsem mondható nehezen elkészíthetőnek. Jó, ha van a tarsolyunkban egy pizza tészta recept ...
-
2016.04.14
Spárgával töltött csirkemell - Egészségséf
A spárgaszezonban érdemes kihasználni, hogy többféle spárga jó áron, frissen beszerezhető. Ilyenkor krémleveseket, salátákat, köreteket lehet ...
-
2016.04.13
Rizses húsleves - Egészségséfünk receptje
Biztos sokan jártak már úgy, hogy amikor tyúkhúslevest főztek, a zöldség, tészta elfogyott, megmaradt a főtt hús és a leves. Hiszen nem lehet ...
-
2016.04.11
Kelbimbó püré - Egészségséfünk receptje
Ezt az ételt azért szeretem, mert egy receptből akár négy különféle fogás is készíthető. Lehet leves, főzelék, hús mellé püré, vagy mártogatós.
-
2016.04.08
Mascarpone krém eperrel - Egészségséfünk receptje
Nagyon szeretem a főzés nélküli desszerteket, főleg, ha a főétellel sokkat kell dolgozni. Mivel jönnek a friss gyümölcsök, készítsünk egy ...
-
2016.04.06
Zellersaláta - Egészségséfünk receptje
Most, hogy beköszöntött a tavasz, egyre inkább vágyunk a friss salátákra. A hagyományos saláták mellett érdemes néha egy-egy különlegesebbet ...
-
2016.04.04
Kelkáposztaleves - Egészségséfünk receptje
Sokan nem is gondolnák, milyen finom leves készíthető kelkáposztából. Ezt most azoknak ajánlom, akik szeretik a kelkáposzta főzelék, vagy frankfurti ...
-
2016.04.01
Rakott karaj - Egészségséfünk receptje
Vasárnap, ünnepnapokon gyakran szoktam olyan ételt választani, ami finom, mégsem kell vele sokat bajlódni. Ez a mostani is egy ilyen húsétel lesz.
-
2016.03.31
Medvehagymás gnocchi - Egészségséfünk receptje
Itt van a medvehagyma szezonja, érdemes ezt kihasználni. Jobbnál jobb ételek készíthetők belőle.
-
2016.03.30
Sonkával töltött tojás - Egészségséfünk receptje
Ehhez az előételhez akár a megmaradt húsvéti sonkát is hasznosíthatjuk.
-
2016.03.24
Marinált lazac - Egészségséfünk receptje
Ezt az ételt azoknak ajánlom, akik szeretik a marinált húsokat. Ez az eljárás gyakorlatilag egy hideg pácolás (nem kell a páclevet főzni), ami ...
-
2016.03.23
Húsvéti burgonyakrémleves - Egészségséfünk receptje
Amikor megfőzzük a sonkát, mindig megmarad a lé, amit sajnálunk kiönteni. Ezt általában le szoktuk fagyasztani, később pedig bableveshez felhasználjuk.
-
2016.03.21
Lazacos ravioli - Egészségséfünk receptje
A töltött tésztákból nagyon kicsi a választék itthon. Ezért érdemes rászánni egy kis időt, és mi magunk is finomabbnál finomabb tésztákat ...
-
2016.03.18
Tojásos szendvics böjti napokra - Egészségséf
Sokan nem tartják már a böjtöt, akik mégis, annak szeretnék most egy kis segítséget adni, mit csomagoljunk a gyerekeknek iskolába. Nem igényel ...