Ünnepi babavárás!

Ünnepi babavárás!

Kismamának lenni a legcsodálatosabb dolog a világon, de vannak szabályok, amiket minden körülmények között be kell tartanunk!

Általában óriási öröm, ha babát vár az ember, de talán karácsonykor a legjobb! Összegyűlik a család, és mindenki az eljövendő babáról beszél. Minket kímélnek, nehogy kifáradjunk és kényeztetnek, hogy minél kellemesebben érezzük magunkat.

Ünnepi babavárás!

Hiába a közhely, hogy a karácsony a szeretet ünnepe, mégis általában őrületes hajtás előzi meg az ajándék- és karácsonyfa vásárlás, a süti sütés és a nagytakarítás miatt. Kismamaként viszont az első számú szabály, hogy nem hajthatjuk túl magunkat! Érdemes kiélvezni minden pillanatát a készülődésnek és az ünnepeknek. Használjuk ki, hogy kismamák vagyunk!

Vásárlás közben mindenhol üljünk le, ahol viszonylag kényelmes lehetőséget látunk. Ha úgy tűnik nincs elég hely a pocakunktól, hogy megnézzünk valamit, nyugodtan kérjük, hogy hozzák közelebb! Amikor úgy tűnik, hogy az eladók ettől idegesek lesznek, egy szelíd mosollyal meséljünk arról, hogy hányadik hétben vagyunk, mikorra várjuk a babát, stb. A kívánt hatás rendszerint nem marad el.

Nagyon fontos, hogy bevásárlás közben se feledkezzünk meg az evésről-ivásról, mert egy kismamának nem szabad kiéheznie. Ugyanakkor az ünnepek alatt sem szabad kontroll nélkül mindenféléket vagy túl sokat enni, mert puffadtság érzetet, gyomorfájást, valamint rendkívül kellemetlen közérzetet okoz. Mértéktartóan viszont az alkoholfogyasztás sem tiltott a kismamák számára. Egy pohár bortól vagy pezsgőtől semmi baja nem lesz sem a babának, sem a mamának.

Lényeges, hogy ne fárasszuk ki magunkat, engedjük, hogy segítsenek, amiben csak lehet. Semmi sem történik, ha idén kivételesen nem mi főzzük, vagy sütjük meg az egész család számára az ünnepi vacsorát. Készítsünk programtervet, hogy mit mikor teszünk, és ebből soha ne hagyjuk ki a pihenési időt, így elkerülhető, hogy túlságosan kimerüljünk!

Az egyik legfárasztóbb program a kismamáknak az ünnepek alatt a szilveszteri buli, hiszen az a jelentősége, hogy ébren találjon minket az újév. Ne szégyelljünk éjfél előtt lepihenni, a fáradtság ugyanis nem tesz jót a babának!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek