Rozmaringos kacsamell - Karácsonyi menü
Minden családban megvannak a hagyományos karácsonyi ételek. Nálunk gyerekkorom óta szenteste mindig kocsonya, füstölt-főtt tarja, majonézes krumpli vagy tésztasaláta kerül az asztalra. Pár éve újítottunk, és felvettük a repertoárba ezt a hideg kacsamellet.
Elkészítési idő: 2-3 nap pácolás + 40 perc
Hozzávalók:
- 4 db kicsontozott, felezett kacsamell
- só, bors,
- 2 kiskanál őrölt rozmaring
- 3-4 szál kakukkfű
- olívaolaj
Az olajban elkeverjük a fűszereket. A kacsamell bőrös részét bekockázzuk, a fűszeres olajjal mindkét oldalát bekenjük és alufóliába csavarjuk. 2-3 napig hűtőben pácoljuk. Ezután felforrósított kevés olajon először a bőrös, majd a másik felét kérgesítjük. Kacsasütőbe téve kb. 200 fokon 30 percig sütjük. Fontos, hogy ne legyen véres, de ki se száradjon. Ha megsült, hagyjuk kihűlni és ismét fóliába tekerve hűtőbe rakjuk. Tálaláskor szeleteljük. Salátával, áfonya lekvárral, vagy bármilyen gyümölcsszósszal tálalhatjuk.
Tipp! Ennél az ételnél nem maradhat nyers a kacsa. Viszont az sem jó, ha kiszárad, ezért sütésnél egy kicsi vizet rakhatunk alá.
Jó tudni! Hagyományosan karácsonykor többet és nehezebb ételeket eszünk. Ez a kacsamell egy salátával előétel, de akár főétel is lehet, viszont nem terheljük meg annyira a gyomrunkat.
ÜNNEPI MENÜNK ELSŐ FOGÁSÁT ITT NÉZHETI MEG!
Tápérték (100 g):
|
Kacsahús |
Olíva olaj |
Energia |
135 kcal |
902 kcal |
Fehérje |
18,2 g |
0 g |
Zsír |
5,9 g |
100 g |
Szénhidrát |
0,9 g |
0 g |
Kapcsolódó írások


Kérdezzen szakértőnktől


Kapcsolódó gyógynövények


Kapcsolódó betegségek

