Majonézes burgonya - Karácsonyi menü
Mint a legtöbb ételnek, ennek is számtalan változata létezik. Én is továbbgondoltam a családi receptet, ötvöztem férjem által kedvelt salátával. Így született meg, ami krumpli salátánk, amit azóta többen így készítenek családunkban.
Elkészítési idő: kb. 60 perc
Hozzávalók:
- 1 kg kiflikrumpli
- ½ l 12 %-os tejföl
- 1 nagy tubus majonéz
- 1 csomag újhagyma vagy egy fej lila hagyma
- 10 szem kicsi csemege uborka
- 6 db főtt tojás
- só, bors
Sós vízben, héjában megfőzzük a krumplit. Közben a tejfölt elkeverjük ízlés szerinti sóval, borssal, majd hozzáadjuk az aprított hagymát, uborkát és főtt tojást. Amikor a krumpli megfőtt, megtisztítjuk, karikára, és amikor kihűlt belekeverjük a majonézbe. Tálalásig hűtőbe tesszük.
Tipp! A majonézt magunk is elkészíthetjük, számtalan szakácskönyvben megtaláljuk a pontos leírást. Ha nem kapunk újhagymát, akkor apróra vágott lilahagymát használjunk helyette. A tojásokat ne karikára vágjuk, hanem negyedekbe és még utána félbe.
Jó tudni! Ha valaki az abszolút egészségességre törekszik, akkor maga készítse el a majonézt, és használjon olíva olajat, illetve nyírfa cukrot. Tejföl helyett pedig joghurtot.
AZ ÜNNEPI LEVES RECEPTJÉT ITT TALÁLJA!
Tápérték (100 g):
|
Burgonya (főtt) |
Tojás |
Tejföl 12, 5-os |
Majonéz |
Újhagyma |
Energia |
86 kcal |
143 kcal |
132 kcal |
535 kcal |
32 kcal |
Fehérje |
1,7 g |
12,6 g |
3,0 g |
1 g |
1,8 g |
Zsír |
0,1 g |
9,5 g |
12,0 g |
60 g |
0,1 g |
Szénhidrát |
20 g |
1,8 g |
3,4 g |
5 g |
7,3 g |