Klasszikus karácsonyi történetek gyerekeknek - Top 10 film

Klasszikus karácsonyi történetek gyerekeknek - Top 10 film

Mit nézzen a gyerkőc karácsonykor? A tévében általában széles a választék, de mely filmeket, rajzfilmeket érdemes is megnézni?

2013.12.23

Amikor elérkezik a szenteste, a tévéképernyőn is számos karácsonyi film járul hozzá a hangulatteremtéshez - felnőttek és gyermekek részére egyaránt. De mi az, amit igazán érdemes megnézni?

Klasszikus karácsonyi történetek gyerekeknek - Top 10 film

A karácsony főleg gyerekekkel lehet nagyon szórakoztató, főleg ha a megfelelő filmeket választjuk. Itt a 10 klasszikus listája - nemcsak nézhetőek és jók, de abszolút megteremtik a karácsonyi hangulatot is.

1. Mickey egér: karácsonyi ének (Mickey's Christmas Carol - 1983)

Igazi klasszikus ez az animációs rövidfilm, mely Charles Dickens műve alapján készült. A klasszikus karácsonyi Mickey-egér történetek egyébként DVD-n szintén nagyon népszerűek, melyek közül a Karácsonyi ének sosem hiányozhat. Valószínűleg sosem lesz még egy olyan jól sikerült Dickens-adaptáció, mint ez.

2. Polár Expressz (2004)

Mese a kételkedő fiúról, aki már nem hisz a Mikulásban, majd egy éjszaka váratlanul vonat áll meg a házuk előtt: egyenesen érte jött. A fiú hosszú utazásra indul az Északi sarkra pizsamás társaival együtt, és közben önmagát is felfedezi. Az animációs film Chris Van Allsburg könyve alapján készült. Hároméves kor felett ajánlott.

3. Csoda a 34. utcában (1947)

Miután az eredetileg megbízott „Mikulás” leissza magát, Kris Kingle, egy Télapó-külsejű, idős bácsi ugrik be, hogy eljátssza a New Yorki Macy's áruház Mikulását. Nagyon tetszik az embereknek, ám munkaadójának lányát, a 6 éves Susan-t nem tudja meggyőzni, ő az igazi Mikulás. Vagy mégis...? A film 5 éves kor felett ajánlott.

4. Rudolf, a rénszarvas (1964)

Régi klasszikus. Piros orral születik Rudolf, a kis rénszarvas, aki emiatt csúfolódások céltáblája. Miután megnyer egy szánhúzóversenyt, mégis másnak adják a díjat, világgá megy. Új barátokra lel, akikkel együtt száll szembe a Mikulás ellenségével. Később pedig neki köszönhető, hogy megmenekül a karácsony - világító piros orra miatt ő vezeti a Mikulás szánhúzóit.

5. Frosty, a hóember (1969)

Kétéves kor felett ajánlott. Frosty, a hóember életre kel, amikor a gyerekek egy varázskalapot tesznek a fejére. A Frosty, the snowman népszerű amerikai karácsonyi dal is, amit mindenki ismer.

6. Hogyan lopta el a Grincs a karácsonyt? (1966)

A népszerű gyermekfilmnek két változata van, az 1966-os a korábbi, mely nem azonos a sokak által ismert Jim Carrey-s Grinccsel. 2 éven felülieknek ajánlják.

7. A Grincs (2000)

Az élőszereplős film Dr. Seuss azonos című könyve alapján készült, mely 1957-ben íródott. A valójában gyerekeknek készült könyvet alaposan ki kellett egészíteni. A Grincset a híres komikus, Jim Carrey játssza. A történetben a zöld, szőrös lény, a Grincs ki nem állhatja a karácsonyt.

Klasszikus karácsonyi történetek gyerekeknek - Top 10 film

Egykor ő is Kifalván élt, az ünnepért rajongó Kik között, amíg egy balul sikerült karácsonyon elkezdték csúfolni - azóta magányosan él kutyájával a Kobak-hegyen. Bosszúból elhatározza, hogy „ellopja” a karácsonyukat. Csakhogy a Kik megértik, a karácsonyt nem lehet ellopni, hiszen annak lényege nem a dísz vagy az ajándék. Végül minden jóra fordul, a Grincs szíve meglágyul, és az ünnepnapra ő is megtalálja a boldogságot.

8. Reszkessetek, betörők! (1990)

Ma is nagy népszerűségnek örvend a Macaulay Culkin főszereplésével készült karácsonyi film. Igazi családi szórakozás. Családja véletlenül otthon felejti a 8 éves Kevint, amikor Franciaországba indul karácsonyozni. A gyermek jó ideig élvezi is a hirtelen rászakadt szabadságot, ám hamarosan kénytelen szembesülni két betörővel, akik az ő otthonukra is szemet vetettek. Kevin a házuk megvédéséből is mókát csinál, és végül sikerül megakadályoznia a rablást.

9. Charlie Brown karácsonya (1965)

A családi vígjáték ugyancsak ajánlott karácsonyi film, mely később Snoopy és a karácsony címen vált népszerűvé. Charlie Brown nincs igazán karácsonyi hangulatban, ezért jó ötletnek tűnik, hogy őt bízzák meg a betlehemi játék megrendezésével. Csakhogy Charlie nem a legalkalmasabb fenyőfával jelenik meg, és kicsúfolják őt - persze a történet végén minden jól alakul és a karácsony már boldogan telik.

10. Karácsonyi történet (A Christmas story - 1983)

Szintén egy imádnivaló családi vígjáték; az amerikai kisvárosban élő, 9 éves Ralphie a főhőse. A történet 1940 karácsonyán játszódik, amikoris Ralphie nagyon vágyik egy saját Red Rider légpuskára. Csakhogy sem a szülei, sem a tanára, sőt még a Télapó sem rajong a kisfiú ötletéért, hiszen attól tartanak, megsérül majd a gyermek. Szegény Ralphie gondját tetőzi, hogy verekedésbe keveredik - vajon ezek után mi lesz a karácsonyi ajándékkal?

Bármelyiket választhatjuk kellemes ünnepi kikapcsolódásnak, és a karácsony a gyerekekkel igazi élmény lesz.

Forrás: napidoktor.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek