Karácsony

Karácsony

Sport

Aranyér: ne szégyelljünk beszélni róla

A lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat ...

Sport

A zselés szaloncukor a legcsábítóbb

Kislányként Marton Adrienn mindig nagyon várta a karácsonyt, ami az év legcsodásabb ünnepét jelentette a számára.

 • 2013.12.18 Egészséges finomságok - nem csak karácsonyra

  A karácsonyi étkezés az ünnep egyik fénypontja, annál örömtelibb, minél több családtag, rokon, barát ülheti körül az asztalt. Már hetekkel korábban elkezdődik az ünnepi készülődés; örömöt akarunk, és ha figyelünk egymásra, örömöt tudunk szerezni, mert tudjuk, ki mire vágyik, minek örülne. Az ajándék értékét nem az ára, hanem a szeretet adja, amivel készítettük.

 • 2013.12.18 Győzd le a karácsonyi stresszt!

  A karácsony olyan ünnep, mely alkalmat nyújt az egymásra való odafigyelésre, szeretetünk, elismerésünk kifejezésére, az érzelmi feltöltődésre. Mégis a szeretet ünnepét az emberek nagy része mára már feladatként, sőt egyenesen teherként éli meg. A meghittség és a nyugalom helyett az elvárásoknak való megfelelés kényszere és a feszültség az, ami körbelengi az ünnepeket. A karácsonyi stressz egyre általánosabb jelenség, korunk egyik népbetegségévé vált – mondta Dr. Stauder Adrienne, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense.

 • 2013.12.16 A Jézuska hozza?

  Küszöbön a karácsony, és bizonyára sok szülőben felvetődik, mit mondjon, ki hozza az ajándékot a fa alá. Hogyan oszlassa el a gyanakvó gyerek kételyit? Szabad egyáltalán eloszlatni? Egy anyuka szakértőnkhöz fordult kérdéseivel.

 • 2013.12.15 Édes élet külföldön - Karácsonyi sütemények a világban

  A magyar családok karácsonya szinte elképzelhetetlen bejgli és szaloncukor nélkül. Más nemzeteknek is megvannak a maguk jellegzetes édességei – kóstoljunk bele!

 • 2013.12.11 3 kiló plusz karácsonykor - Így kerüld el!

  Kutatások szerint, átlagosan legalább napi 600 kalóriával fogyasztunk többet karácsony és Újév között, ami körülbelül 3 kilogramm súlytöbbletet jelent.

 • 2013.12.06 3 karácsonyi édesség

  A Patika Tükör 2013. decemberi számának 12-13. oldalán 7 gyomorkímélő tippet adunk a karácsonyi evészet témakörében, és 7 ország édességeibe is belekóstolhatunk. Amit a lap hasábjain nem volt alkalmunk kifejteni, azt megtesszük itt. Következzen egy német, egy skót és egy francia édesség receptje!

 • 2013.12.04 Karácsonykor a nők fele nem védekezik

  A nők 51 százaléka kockáztatja meg, hogy teherbe esik az ünnepek alatt. Ennek főleg az az oka, hogy elfelejtenek védekezni az ünnepi mámorban.

 • 2013.12.02 A Mikulás-mítosz leomlása - Traumát okoz a gyereknek?

  Tényleg trauma a gyerekeknek, ha kiderül az igazság? Ki mondja el és mikor, hogy a Jézuska nem valódi?

 • 2012.12.03 Advent a várakozás időszaka

  "Nemrég" szedtük le a karácsonyfát, és már túl is vagyunk advent első vasárnapján. De mi is az az advent? Hogyan tudjuk még családiasabbá tenni, egy kis varázslatot csempészni gyermekeink életébe?

 • 2011.12.23 Kis karácsonyi körkép

  Karácsony. Az év egyik legszebb és legbensőségesebb ünnepe. Közös vacsorák, ebédek, szépen megterített asztal, gyertyafény, fahéjillat, csillogó karácsonyfa. Az állandó rohanásban ilyenkor mindenki megpihen egy kicsit, jobban odafigyel a másikra. Jut idő közös sétára, játékra, beszélgetésre, vendégeskedésre.