Karácsony

Karácsony

Sport

Ómega-3-zsírsavak: a kevés, a sok és a megfelelő

Az ómega-3-többszörösen telítetlen zsírsavak kedvező szív- és érrendszeri hatására elsőként 1944-ben figyeltek fel a grönlandi eszkimóknál.

Sport

Aranyér: ne szégyelljünk beszélni róla

A lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat ...

 • 2013.12.19 Érdemes gyógyszerekkel is készülni az ünnepekre

  Ahogy a legtöbb gyógyszertár, úgy a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó patikák is zárva lesznek december 25-én, december 26-án, valamint január 1-jén. Az ünnepek alatt ezeken a napokon a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, de a többi napon is érdemes tájékozódni a nyitvatartási rendről.

 • 2013.12.18 Egészséges finomságok - nem csak karácsonyra

  A karácsonyi étkezés az ünnep egyik fénypontja, annál örömtelibb, minél több családtag, rokon, barát ülheti körül az asztalt. Már hetekkel korábban elkezdődik az ünnepi készülődés; örömöt akarunk, és ha figyelünk egymásra, örömöt tudunk szerezni, mert tudjuk, ki mire vágyik, minek örülne. Az ajándék értékét nem az ára, hanem a szeretet adja, amivel készítettük.

 • 2013.12.18 Győzd le a karácsonyi stresszt!

  A karácsony olyan ünnep, mely alkalmat nyújt az egymásra való odafigyelésre, szeretetünk, elismerésünk kifejezésére, az érzelmi feltöltődésre. Mégis a szeretet ünnepét az emberek nagy része mára már feladatként, sőt egyenesen teherként éli meg. A meghittség és a nyugalom helyett az elvárásoknak való megfelelés kényszere és a feszültség az, ami körbelengi az ünnepeket. A karácsonyi stressz egyre általánosabb jelenség, korunk egyik népbetegségévé vált – mondta Dr. Stauder Adrienne, a Semmelweis Egyetem Magatartástudományi Intézetének docense.

 • 2013.12.16 A Jézuska hozza?

  Küszöbön a karácsony, és bizonyára sok szülőben felvetődik, mit mondjon, ki hozza az ajándékot a fa alá. Hogyan oszlassa el a gyanakvó gyerek kételyit? Szabad egyáltalán eloszlatni? Egy anyuka szakértőnkhöz fordult kérdéseivel.

 • 2013.12.15 Édes élet külföldön - Karácsonyi sütemények a világban

  A magyar családok karácsonya szinte elképzelhetetlen bejgli és szaloncukor nélkül. Más nemzeteknek is megvannak a maguk jellegzetes édességei – kóstoljunk bele!

 • 2013.12.11 3 kiló plusz karácsonykor - Így kerüld el!

  Kutatások szerint, átlagosan legalább napi 600 kalóriával fogyasztunk többet karácsony és Újév között, ami körülbelül 3 kilogramm súlytöbbletet jelent.

 • 2013.12.06 3 karácsonyi édesség

  A Patika Tükör 2013. decemberi számának 12-13. oldalán 7 gyomorkímélő tippet adunk a karácsonyi evészet témakörében, és 7 ország édességeibe is belekóstolhatunk. Amit a lap hasábjain nem volt alkalmunk kifejteni, azt megtesszük itt. Következzen egy német, egy skót és egy francia édesség receptje!

 • 2013.12.04 Karácsonykor a nők fele nem védekezik

  A nők 51 százaléka kockáztatja meg, hogy teherbe esik az ünnepek alatt. Ennek főleg az az oka, hogy elfelejtenek védekezni az ünnepi mámorban.

 • 2013.12.02 A Mikulás-mítosz leomlása - Traumát okoz a gyereknek?

  Tényleg trauma a gyerekeknek, ha kiderül az igazság? Ki mondja el és mikor, hogy a Jézuska nem valódi?

 • 2012.12.03 Advent a várakozás időszaka

  "Nemrég" szedtük le a karácsonyfát, és már túl is vagyunk advent első vasárnapján. De mi is az az advent? Hogyan tudjuk még családiasabbá tenni, egy kis varázslatot csempészni gyermekeink életébe?