Karácsony

Karácsony

Sport

Ómega-3-zsírsavak: a kevés, a sok és a megfelelő

Az ómega-3-többszörösen telítetlen zsírsavak kedvező szív- és érrendszeri hatására elsőként 1944-ben figyeltek fel a grönlandi eszkimóknál.

Sport

Aranyér: ne szégyelljünk beszélni róla

A lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat ...

 • 2013.12.24 Teljes szívvel, könnyű gyomorral - 7 tipp a vacsorához

  Az ünnep a szeretetről, az együttlétről, a meghitt hangulatról is szól. Naná, hogy a legkellemesebb emlékek a terített asztalhoz kötődnek majd, amely körül olyan jókat lehet enni, inni és beszélgetni. Csak ne terheljük túl a gyomrunkat! Henter Izabella dietetikustól kértünk tanácsot.

 • 2013.12.23 Ég a gyertya, ég!

  Aki lángot látni akar... És ki ne akarna vöröses-kéken lobbanó lángot látni, hiszen a karácsonyhoz hozzátartozik a gyertyafény. Az a finom kis láng, az apró fények a karácsonyfán, az ünnepi asztalon. A karácsonyi hangulat - színes égők ide vagy oda - nem az igazi a gyertyák nélkül.

 • 2013.12.23 Karácsonyi zenei összeállításunk - VIDEÓ

  Karácsonyi zenei összeállításunk - VIDEÓ

 • 2013.12.23 Klasszikus karácsonyi történetek gyerekeknek - Top 10 film

  Mit nézzen a gyerkőc karácsonykor? A tévében általában széles a választék, de mely filmeket, rajzfilmeket érdemes is megnézni?

 • 2013.12.23 Rákellenes hatású a karácsony egyik legendás összetevője

  A tömjénben található anyag, amely illatgyertyák gyakori összetevője, elpusztítja a nehezen kezelhető tumorsejteket – derül ki egy friss kutatásból.

 • 2013.12.23 Egészséges karácsonyi ételek

  A karácsony a nagy lakomák sorozatát jelenti a gyomrunk számára. Még meg sem éheztünk, és már újra enni-inni „kell”. Nem csoda, hogy ha nem vigyázunk, az ünnep egy antifitnesz kúrával is felér… Ám kis odafigyeléssel változtathatunk ezen!

 • 2013.12.22 Karácsonyi utazás a Föld körül - VIDEÓ

  Az egyik legnagyobb családi és egyházi ünnepnek, a karácsonynak, akárcsak a húsvétnak, szinte a világ minden táján megvan a maga hosszadalmas előkészületi ideje. Az adventi időszak elsősorban arra szolgál, hogy az emberek testileg is, érzelmileg is megtisztulva adhassák át magukat az ünnepnek.

 • 2013.12.22 6 tipp, a kórházban töltendő karácsonyhoz

  Betegnek lenni soha nem jó, hát még az ünnepek alatt! Sajnos vannak olyan gyerekek, akik ezt a néhány napot is a kórházban töltik. Sőt olyanok is, akik épp ilyenkor kerülnek be egy-egy otthoni baleset miatt.

 • 2013.12.22 Ünnepi ízek, ünnepi szokások

  A karácsonyi ünnepkör advent első napjával kezdődik és vízkeresztig tart. Az év legszebb ünnepén megpróbáljuk szüleinktől, nagyszüleinktől örökölt szokásainkat, hagyományainkat megőrizni, továbbvinni.

 • 2013.12.22 8 tipp az ünnepi súlygyarapodás ellen

  Az ünnepek alatt sokan úgy gondoljuk, itt a büntetlen evés-ivás szezonja, és belevetjük magunkat a felelőtlen habzsolásba. Lázár Sárának, az Oxygen Wellness dietetikusának tanácsai segíthetnek elkerülni a jelentős súlygyarapodást és az ünnepi rosszulléteket.