Karácsony

Karácsony

Sport

Ómega-3-zsírsavak: a kevés, a sok és a megfelelő

Az ómega-3-többszörösen telítetlen zsírsavak kedvező szív- és érrendszeri hatására elsőként 1944-ben figyeltek fel a grönlandi eszkimóknál.

Sport

Aranyér: ne szégyelljünk beszélni róla

A lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat ...

 • 2013.12.25 A szeretet...

  Először is gondolkodjunk el azon, hogy mit is jelent ez a - véleményem szerint sokféle értelmezéssel felruházott - szó, hogy szeretet?

 • 2013.12.25 Merre tart a karácsonyi vacsora?

  A karácsonyi vacsora sokak számára az ünnep megkoronázása. Együtt lenni és együtt enni jó. Élvezni az ízeket, ráérősen beszélgetni, igazán odafigyelni arra, ami lényeges: többek között ettől lesz igazán tartalmas az ünnep. Bármilyen finom legyen is, az étellel általában nemigen törődünk attól kezdve, hogy belapátoltuk a szánkba. Az emésztőrendszerünk azonban gondoskodik arról, hogy bizonyos idő elteltével a tápcsatorna megfelelő részén a táplálék átmenjen a szükséges folyamatokon.

 • 2013.12.25 Természetes tippek az ünnepi pluszkilók ellen

  Az ünnepi időszakot jellemző bőséges étkezések, a túlzott üdítőital- és alkoholfogyasztás, valamint a kevés mozgás emésztőrendszeri problémákkal, vagy akár nem kívánt kilókkal járhat. A hagyományos kínai orvoslás (TCM) szerint a súlyfelesleg és az egészségtelen táplálkozás egyéb negatív hatásai keserű ételek, forró tea és gyógynövények fogyasztásával, illetve sok mozgással könnyen megelőzhetőek.

 • 2013.12.24 Karácsonyi vacsora - gyomorbaj nélkül

  Jobban esik az étel, ha mások is esznek, szoktuk mondani. Valóban, az evés nem csupán egy fiziológiás szükséglet kielégítése, hanem örömforrás és társasági esemény is egyben. A karácsonyi terített asztalnál talán semmi sem szimbolizálja ezt jobban: ünnepi hangulat, gyönyörű teríték, ínyencségek roskadásig, szeretteink köre.

 • 2013.12.24 Édes ízek karácsonykor - bűntudat nélkül

  Karácsony közeledtével megindul a tervezgetés, mi kerüljön az ünnepi asztalra. A menüből sehol sem hiányozhatnak az édességek: a bejgli, az Advent időszaka alatt készülő házi aprósütemények, az ünnepi torták.

 • 2013.12.24 Trüffel és unicumos minitorta + 2 karácsonyi ínyencség

  Nem csak bejgliből áll az ünnep. Az alábbi finomságoknak még most is nekifoghatunk, hiszen kiváló vendégváró mindegyik. Boldog Karácsonyt, bőséges Újesztendőt kívánok!

 • 2013.12.24 Karácsonyi ételeink

  A karácsonyi ünnepkör advent első vasárnapjával kezdődik és vízkeresztig tart. Az év legszebb ünnepén megpróbáljuk szüleinktől, nagyszüleinktől örökölt szokásainkat, hagyományainkat megőrizni, továbbvinni.

 • 2013.12.24 Karácsonyi készülődés itthon és külföldön

  A híres svéd bútorüzlet megbízásából készült karácsonyi kutatásból kiderült, hogy bár régiós összehasonlításban a karácsonyi láz itthon elmarad a cseheknél és szlovákoknál tapasztaltaktól, a magyar családok számára kiemelten fontos a szeretteikkel együtt töltött idő.

 • 2013.12.24 Szerkesztőségi szösszenetek: A legszebb karácsonyi emlékek

  Mindenkinek van egy sztori, ami eszébe jut a karácsonyról. Mi is így vagyunk ezzel! A szerkesztőségünk tagjai most megosztják a bennük legélénkebben élő karácsonyi emlékeket mindannyiunkkal.

 • 2013.12.24 Ön túlhajszolt az ünnepek előtt?

  Napjainkban az ünnepeket is áthatja a teljesítménykényszer, ami szorongáshoz vezethet, és tönkreteszi a készülődés hangulatát. Hogy Ön mennyire érintett az ünnepek előtti hajszában, tesztünk kitöltésével kiderítheti.