Karácsony

Karácsony

Sport

Ómega-3-zsírsavak: a kevés, a sok és a megfelelő

Az ómega-3-többszörösen telítetlen zsírsavak kedvező szív- és érrendszeri hatására elsőként 1944-ben figyeltek fel a grönlandi eszkimóknál.

Sport

Aranyér: ne szégyelljünk beszélni róla

A lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat ...

 • 2014.12.20 Borleves pirított mandulával - Karácsonyi menü

  A borleves egy hagyományosan karácsonyi étel. Nem annyira elterjed, mint a halászlé. Férjem családjában elképzelhetetlen halászlé nélkül a karácsony, pedig nem mindenki szereti. Most azoknak szeretnék kedvezni, akik valami mást, mégis hagyományossal szeretnének kedveskedni szeretteiknek szenteste.

 • 2014.12.19 Gyógyszertárak a gyermekekért

  A gyógyszerész társadalom összefogott, hogy támogassák a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány munkáját. A 2014 szeptemberében megálmodott gondoskodó hálózathoz közel 130 patika csatlakozott már, röpke három hónap alatt. A cél jelentősége nehezen túlértékelhető: az Alapítványon keresztül a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztésének támogatása, a gyermekek gyógyítási körülményeinek javítása, életmentő, alapvető orvosi felszerelések vásárlása.

 • 2014.12.18 Vaníliás kifli - Adventi készülődés

  Nekünk a karácsony egyenlő a sütik tömkelegével. Gyerekkorom óta szokás nálunk, hogy legalább 8-10 fajta sütemény készül. Kétféle bejgli, kétféle zserbó, habcsók, kétféle kókuszos, „ragasztós” (lekváros linzer), mézeskalács, vaníliás kifli, és még amihez kedvünk van. A receptek is családon belül kézről kézre járnak. Most a vaníliás kifliét osztom meg.

 • 2014.12.18 Az ajándékok mellett a gyógyszerekről se feledkezzünk meg!

  Egymást követően 5 egybefüggő munkaszüneti nap áll előttünk, a karácsonyi bevásárlás során azonban arról sem szabad megfeledkezni, hogy az ünnepnapokban gondot okozhat, ha éppen akkor fogy el a rendszeresen szedett gyógyszer, a lázcsillapító vagy a hasmenéses tüneteket enyhítő készítmény.

 • 2014.12.17 Afrikai harcsafilé besamel mártásban - Egészségséf

  A pontyot, keszeget, harcsát nem nagyon szeretik a gyereke. Bár már nem vagyok gyerek, így vagyok ezzel én is. Viszont sok fontos vitamin, nyomelem van benne, ami fontos. A kedvenc halasomnál rátaláltam a nyúzott afrikai harcsafilére, melynek alig érezhető hal íze van. Ha ezt ráadásul egy fűszeres besamel mártásban főzzük meg, még finomabb.

 • 2014.12.16 Öt dolog, amitől a szaloncukor egészségtelen lehet

  A mikuláscsokik után most a szaloncukor-kínálatot vesszük górcső alá, ugyanis sajnos rengeteg, kifejezetten egészségtelen termék kapható. Összeszedtük, milyen összetevőket érdemes kerülni, ha minőségi szaloncukrot akarunk venni.

 • 2014.12.15 Karácsonyi forralt bor

  Még jól emlékszem, amikor először voltam Bécsben, a karácsonyi vásárban. Magával ragadott az egész város hangulata, díszei, ünnepélyessége, és nem utolsó sorban a vásárban kapható forralt bor.

 • 2014.12.12 Így jótékonykodunk karácsonykor - Te már adtál valamit?

  A magyarok háromnegyede jótékonykodik a karácsonyi időszakban, a legtöbben gyermekotthonokat támogatnának pénzzel - derült ki egy reprezentatív felmérésből, melynek célja egy nagyszabású adománygyűjtés minél hatékonyabbá tétele volt.

 • 2013.12.29 Alkohol: csak mértékkel!

  Különösen szilveszterkor szívesen megiszunk egy-két pohárkával az ünnepre való tekintettel. Ez önmagában nem is baj, hiszen köztudott, hogy az alkohol oldottabbá tesz, felszabadít, és hozzájárul az ünnepélyességhez. Ám hiba, ha a jó hangulatot csupán az alkoholtól várjuk! Ha van kedvünk, koccintsunk, de tartsuk meg a mértéket!

 • 2013.12.26 Egyetlen őszinte mosoly életmentő lehet karácsonykor

  A karácsony a vallási vonatkozáson túl a szeretet kifejezésének, a családi összetartozásnak az ünnepe, de ilyenkor megszaporodik a lelki elsősegély, a családsegítő szolgálatok munkája is, ami jelzi, hogy sokak számára veszélyeztetett időszakról van szó - figyelmeztet a pszichiáter.