Karácsony

Karácsony

Sport

Ómega-3-zsírsavak: a kevés, a sok és a megfelelő

Az ómega-3-többszörösen telítetlen zsírsavak kedvező szív- és érrendszeri hatására elsőként 1944-ben figyeltek fel a grönlandi eszkimóknál.

Sport

Aranyér: ne szégyelljünk beszélni róla

A lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat ...

 • 2014.12.25 Ahol nem marad el a hó karácsonykor! Svédország és Oroszország

  Két merőben eltérő kultúra, ám egy közös biztosan van a karácsonyukban: a hó. Ezt nagyon irigyeljük tőlük. Vagy esetleg mást is?

 • 2014.12.24 Elmaradhatatlan szokások - Szerkesztőségünk karácsonya

  Mindenkinek van valami karácsonyi szokása, ami nélkül nem ünnep az ünnep. A mi szerkesztőségünk tagjainak ezek azok a momentumok, amik nélkül nem telhet el karácsony. Nektek mi az?

 • 2014.12.23 Mediterrán karácsony - Így ünnepelnek a déliek

  Ahány ország, annyi szokás! Nézzük, hogyan ünneplik a karácsonyt az olaszok, a franciák és a görögök.

 • 2014.12.23 Almás-narancsos piskóta - Karácsonyi menü

  A karácsony elképzelhetetlen a finom sütemények nélkül. Bejgli, zserbó, kuglóf szinte minden családban készül. Ezek sokszor önmagukban is felérnek egy étkezéssel. Most egy olyan receptet mutatok, amely teljesen hétköznapi, azonban az ízesítéssel, a díszítéssel igazi karácsonyi, könnyű csoda lehet az ünnepi asztalon.

 • 2014.12.22 Karácsonyi lakoma - Kismamákra szabva

  A terhes nőknek tekintettel kell lenniük arra, hogy az ünnepi menü megterhelő lehet a pocaklakó számára. Mit ne egyen a kismama karácsonykor?

 • 2014.12.22 Majonézes burgonya - Karácsonyi menü

  Mint a legtöbb ételnek, ennek is számtalan változata létezik. Én is továbbgondoltam a családi receptet, ötvöztem férjem által kedvelt salátával. Így született meg, ami krumpli salátánk, amit azóta többen így készítenek családunkban.

 • 2014.12.22 Így ünnepelnek Amerikában és Angliában

  A legtöbb karácsonyi film Amerikából érkezik, így talán azzl vagyunk a leginkább tisztában, hogy ott hogy zajlanak az ünnepek. De vajon Angliában hogyan ünnepelnek?

 • 2014.12.21 Ünnepi jó tanácsok szoptatós kismamáknak

  Sok a teendő, nagy a rohanás. W. Ungváry Renáta laktációs szaktanácsadó mondja el, hogy egy szoptatós kismama, hogyan boldoguljon az ünnepek alatt.

 • 2014.12.21 Rozmaringos kacsamell - Karácsonyi menü

  Minden családban megvannak a hagyományos karácsonyi ételek. Nálunk gyerekkorom óta szenteste mindig kocsonya, füstölt-főtt tarja, majonézes krumpli vagy tésztasaláta kerül az asztalra. Pár éve újítottunk, és felvettük a repertoárba ezt a hideg kacsamellet.

 • 2014.12.20 6 karácsonyi tipp dietetikusoktól

  Az ünnepek alatt hajlamosak vagyunk arra, hogy a sok finom falat láttán túlegyük magunkat. Pedig ha mértékkel fogyasztjuk, a magyaros, alkalomhoz illő ételek is beépíthetők az egészséges táplálkozásba – hiszen nincs tiltott étel vagy élelmiszer, csak kerülendő mennyiségek.