Karácsony

Karácsony

Sport

Ómega-3-zsírsavak: a kevés, a sok és a megfelelő

Az ómega-3-többszörösen telítetlen zsírsavak kedvező szív- és érrendszeri hatására elsőként 1944-ben figyeltek fel a grönlandi eszkimóknál.

Sport

Aranyér: ne szégyelljünk beszélni róla

A lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat ...

 • 2017.12.23 Sztárkarácsony: Josh, előadó, zeneszerző, szövegíró

  Josh-t sokan sikeres előadóként, énekesként, producerként ismerik, de egy zenei tévében is dolgozik, így nagyon elfoglalt a mindennapokban. Felesége, Szarvas Szilvia igazi karácsony-rajongó, azért náluk mindig ez az első számú ünnep az évben, így őt kérdeztem, hogyan töltik az elkövetkező napokat!

 • 2017.12.22 Izgalmas pulykarecept az ünnepekre

  A karácsonyi ebédek, vacsorák magyar családi hagyományához egy ideje hozzátartoznak a pulykából készült finomságok is. Dosso Gabi, a Gallicoop háziasszonya a megszokott fogások mellett újfajta, izgalmas pulykás recepteket ajánl figyelmünkbe. Ezeket mi is kipróbálhatjuk az ünnepek alatt, hiszen így a megszokott fogásaink helyett idén változatos ízekkel lephetjük meg a családot és a vendégeket.

 • 2017.12.22 Sztárkarácsony: Czippán Anett műsorvezető

  Lassan már egy hónapja, hogy megszületett Czippán Anett második gyermeke. A pici érkezése, akit a hatéves Olivér is nagyon várt, fenekestől felforgatta a kis család életét. Teljesen más az élet két gyerekkel: dupla felelősség, kétfelé kell figyelni, folyamatosan biztosítani az egyensúlyt, hogy a nagytestvér se érezze magát háttérbe szorítva. Anett rengeteg segítséget kap a családjától, és mostanra már beállt a napi rutin is, ami lehetővé teszi, hogy mindkét gyerekkel ugyanannyi időt tölthessen.

 • 2017.12.22 Karácsonykor is finomságok cukorbetegeknek

  A karácsonyi menü összeállítása a legtöbb embernek sok fejtörést szokott okozni, pláne, ha ételérzékeny, esetleg valamilyen betegséggel küzdő is ül az ünnepi asztalhoz. Lássuk, mi mindenre kell ügyelni, ha cukorbeteg egyik szerettünk, vagy ha netán mi magunk küzdünk diabetes-szel. Szarka Dorottya, a Cukorbetegközpont dietetikusa igen hasznos tanácsokkal szolgált.

 • 2017.12.19 Sztárkarácsony: Dobó Ági szépségkirálynő

  Az advent Dobó Ágiéknak is az év egyik legszebb időszaka. A szépségkirálynő anyuka idén már két kisfiával együtt készül az ünnepekre, akiket egyre jobban próbál bevonni a teendőkbe. Beni elmúlt négyéves, lelkesen segít a lakás díszítésében és rajzokkal várja a Jézuskát. A rohanós hétköznapokból kiszakadva ilyenkor Ágiék körül is minden lelassul kicsit, próbálnak minél több időt együtt tölteni.

 • 2017.12.12 Ne csak az ünnepek alatt fogyasszunk halat

  Az idei édesvízi haltermelés mintegy 19 ezer tonna lehet, további mintegy 4 ezer tonnát a magyar intenzív telepeken termeltek meg. Magyarországon az alaphal a ponty, a teljes fogyasztás mintegy 80 százalékát adja. Az év végi ünnepekre már keresett a harcsa, a süllő és a pisztráng, azok a szálkamentes halak, amelyek fogyasztása évközben még elenyésző. Az év végén fogy el Magyarországon az éves halfogyasztás 30-35 százaléka.

 • 2016.12.06 Címlappályázatunk nyertesei: az Asztalos család

  Ahogy ígértük, karácsonyi számunk főszereplői a Patika Tükör 2016-os kampányának győztesei: három nagy és egy kicsi, az Asztalos család négy férfitagja. A dédnagypapa, a nagypapa, az édesapa és három hónapos kisfia fotóival szeretnénk hangsúlyozni a családi összetartozás értékét. Örülünk, hogy megoszthatjuk Olvasóinkkal a velük való találkozás élményét.

 • 2016.01.05 Sajtos sörkifli - Egészségséfünk receptje

  Gyakran nem tudjuk, mit adjunk vendégvárónak, ami nem igényel túl nagy munkát, mégis finom, és elüti az éhséget. Ez a kifli főleg akkor jön jól, amikor nem kifejezetten vacsoravendéget várunk, de aki érkezik, meg szeretnénk kínálni valamivel.

 • 2015.12.08 Karácsonyi gyümölcskenyér - Egészségséf

  Ezt az édességet azért szeretem nagyon, mert egyszerű összeállítani, jól elcsomagolva pedig akár egy hétig is eláll, ha addig el nem fogy. A jól bevált alapreceptünket kell csak elővenni.

 • 2014.12.26 Keleti karácsony? Így ünnepelnek Japánban és Kínában

  A karácsony nem a keleti kultúrák és vallások ünnepe, ám a globalizáció etéren is nyomokat hagy maga után. Nézzétek meg, mit csinálnak a japánok és kínaiak karácsonykor.