Gyógyszertárak a gyermekekért

Gyógyszertárak a gyermekekért

A gyógyszerész társadalom összefogott, hogy támogassák a Heim Pál Gyermekkórház Fejlesztéséért Alapítvány munkáját. A 2014 szeptemberében megálmodott gondoskodó hálózathoz közel 130 patika csatlakozott már, röpke három hónap alatt. A cél jelentősége nehezen túlértékelhető: az Alapítványon keresztül a Heim Pál Gyermekkórház fejlesztésének támogatása, a gyermekek gyógyítási körülményeinek javítása, életmentő, alapvető orvosi felszerelések vásárlása.

2014. december 11-én először találkoztak egymással – az Országos Program első nyílt napján – a kezdeményezés elindítói, az Alapítvány kuratóriumának elnöke, Smrcz Ervin, illetve a támogatói hálózathoz csatlakozott patikák vezetői, expediálói. Dr. Kató Bálint, a Pharmapaletta ügyvezetője a program távlati célját ismertette: 300 patika csatlakozásával az Alapítvány közel 30 millió forint értékű támogatáshoz juthatna. Smrcz Ervin megnyugtatta az összegyűlt gyógyszerészeket, patikai dolgozókat, habár a következő megvásárolni tervezett, nélkülözhetetlen eszköz, a lélegeztető-gép „csak” 17 millió forintba kerül, ismervén a hazai kórházi körülményeket, a fennmaradó összeget is el tudják majd hasznosan költeni.

A program gazdája a Vitapaletta. Kérjük, ismerje meg ön is a program részleteit és csatlakozzon a Támogató Gyógyszertárak csapatához, hogy az emberek tudják a segítség közel van hozzájuk.

Bővebb információért, kérjük látogasson el honlapunkra: www.vitapaletta.hu

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek