Érdemes gyógyszerekkel is készülni az ünnepekre

Érdemes gyógyszerekkel is készülni az ünnepekre

Ahogy a legtöbb gyógyszertár, úgy a Hálózati Gyógyszertárak Szövetségének (HGYSZ) tagvállalataihoz tartozó patikák is zárva lesznek december 25-én, december 26-án, valamint január 1-jén. Az ünnepek alatt ezeken a napokon a betegek és vásárlók kizárólag az ügyeletes gyógyszertárakban juthatnak hozzá gyógyszereikhez, de a többi napon is érdemes tájékozódni a nyitvatartási rendről.

A három munkaszüneti napon kívül szombati nyitva tartásnak megfelelően lesznek nyitva a gyógyszertárak 24-én, 27-én és 28-án; december 29-én pedig csak azokban a patikákban juthatnak hozzá a betegek gyógyszereikhez, amik vasárnaponként nyitva tartanak (ilyenek például a bevásárlóközpontokban található patikák).

Érdemes gyógyszerekkel is készülni az ünnepekre

December 31-én rövidített, december 23-án és 30-án a megszokott nyitva tartással várják a gyógyszertárak a betegeket és vásárlókat. Az ügyeletes gyógyszertárakról az ÁNTSZ honlapján lehet tájékozódni.

„Az ünnepek előtti készülődésnél érdemes arra is gondolni, hogy a gyógyszertárak ugyanúgy zárva tartanak december 25-én, december 26-án, valamint január 1-jén, mint az üzletek és az élelmiszerboltok. Azt javasoljuk, hogy aki teheti, váltsa ki előre gyógyszereit, vagy érdeklődjünk az ügyeleti rendről ezeken a napokon. Érdemes a házipatikánkban található készítményeket is ellenőrizni, és többek között fájdalom-, lázcsillapítókkal és emésztést segítő készítményekkel készülni az ünnepekre” - hívta fel a figyelmet dr. Zlinszky János, a HGYSZ alelnöke.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek