Karácsony

Karácsony

Sport

Aranyér: ne szégyelljünk beszélni róla

A lakosság csaknem háromnegyede találkozik élete során aranyeres tünetekkel, amikor a székletürítést vérzés kíséri, vagy valamilyen duzzanat ...

Sport

A zselés szaloncukor a legcsábítóbb

Kislányként Marton Adrienn mindig nagyon várta a karácsonyt, ami az év legcsodásabb ünnepét jelentette a számára.

 • 2019.12.25 Karácsony tíz gyerekkel

  Kétórás autópályás száguldás után toppanok be a Joób család tágas szegedi otthonába. Nagy a csend, teljes a nyugalom, csak a legkisebb családtag Gordon (9 hónapos) önfeledt játékának és Kevin (9 éves) telefonos nyelvgyakorlásának hangja ad alapzajt a beszélgetésünknek Joób Mártonnal, a háromszoros világbajnok, olimpikon egykori kenussal és feleségével, Dórival. A többi – szám szerint 8 – gyerek suliban, oviban, bölcsiben van.

 • 2019.12.21 Karácsonyi dili vagy idill?

  Hol a karácsonyfatalp? Nem szeretem a halászlét, sült krumplit akarok! Most komolyan, nincs itthon cellux? Persze, hogy most lesz lázas a gyerek! Ismerős problémák? Néha inkább túlélőversenyre hasonlít a szenteste, nem pedig meghitt, családi ünnepre. De muszáj így lennie?

 • 2019.12.19 Ezekkel a tünetekkel ne fogjunk rokonlátogatásba!

  Az adventi hajtás után sokan robbannak le karácsonyra, hiszen az ünnepekre lemerül a szervezet és könnyebben kapunk el egyes betegségeket. Ilyenkor el kell döntenünk, érdemes-e átmennünk a rokonokhoz, barátokhoz karácsonyozni, vagy érdemes-e otthon pihennünk pár napot a teljes felgyógyulásig. Dr. Vancsura Zoltán, a Duna Medical Center belgyógyász szakorvosa sorra veszi, milyen tünetek mellett érdemes ágyban maradni és hogyan készülhetünk fel erre az időszakra.

 • 2019.12.13 Karácsony a nagyvilágban - Receptekkel!

  Jézus születésének napját már a rómaiak is ünnepelték, de feldíszítetett fenyővel, ajándékokkal csupán kétszáz éve várjuk december végét. Üzenete a világon mindenütt a szeretet, de minden országnak más-más szokásai vannak. Nézzenek be velünk ezúttal egy angol és egy német család képzeletbeli ablakán!

 • 2019.11.20 Felesleges szorongást okoz a munkahelyi ajándékozás

  Van, aki szereti, van, aki utálja. A munkahelyi névhúzós karácsonyi ajándékozás a fiatalabb, úgynevezett millenial korosztály életében pedig kifejezetten szorongást vált ki, mert attól félnek, hogy a kollégák fukarnak tartják majd őket.

 • 2017.12.26 Nagyító alatt: a szeretet

  Várjuk a karácsonyt, készülünk az ünnepekre, nemcsak a szívünket, de az otthonunkat is díszbe öltöztetjük. Ajándékokat készítünk, vásárolunk, sütünk, főzünk, takarítunk. Ez a hónap a családról, a szeretetről, az együttlétről szól, mégis előfordul, hogy túlhajtjuk magunkat, és a boldogság helyett csak a stresszt érzékeljük.

 • 2017.12.26 Harry és menyasszonya a királyi családdal ünnepelt

  Harry herceg amerikai menyasszonya is a brit királyi családdal ünnepelte a karácsonyt. Meghan Markle hétfőn jelen volt a karácsony első napján esedékes, hagyományos közös templomlátogatáson, II. Erzsébet királynővel és férjével, Fülöp herceggel együtt.

 • 2017.12.25 Sztárkarácsony: Görbe Nóra színművész

  Ma Görbe Nóra színésznőt kérdeztük, milyen emlékei, érzései vannak a karácsonyi ünnepekkel. A sütemény illatú nagyszülői ház hangulata örök emlék marad.

 • 2017.12.23 Csokimérgezés kedvenceinknél

  Karácsonykor négyszer gyakoribb a családban élő kutyáknál a csokoládémérgezés, mint az év más időszakaiban. A kutyák ugyan szeretik a csoki ízét, de kis mennyiségben is megbetegítheti őket - figyelmeztettek a szakemberek egy új tanulmányban.

 • 2017.12.23 Sztárkarácsony: Josh, előadó, zeneszerző, szövegíró

  Josh-t sokan sikeres előadóként, énekesként, producerként ismerik, de egy zenei tévében is dolgozik, így nagyon elfoglalt a mindennapokban. Felesége, Szarvas Szilvia igazi karácsony-rajongó, azért náluk mindig ez az első számú ünnep az évben, így őt kérdeztem, hogyan töltik az elkövetkező napokat!