Veszélyes játék!

Veszélyes játék!

A játszóterek remek alkalmat kínálnak a gyermekek számára, hogy kirohangálják és jól érezzék magukat, azonban a szülőknek itt is vigyázni kell rájuk és meg kell védeniük őket néhány potenciális veszélyforrástól. A játszótéri sérülések sok esetben mindössze aprócska vágások vagy karcolások, de a szülőknek tudniuk kell, hogy előfordulhatnak súlyosabb, esetleg végzetes esetek is.

"Az Egyesült Államokban évente több, mint 200 ezer gyermek kerül a sürgősségi osztályra a fejet, nyakat vagy gerincet ért trauma, továbbá belső sérülés és fulladás miatt"- mondta el Dr. Angela Gardner, az Amerikai Sürgősségi Orvostan Szakorvosok Szövetségének elnöke egy sajtóközleményben.

A játszóterek biztonságáért a szülők is sokat tehetnek, ha tisztában vannak a kockázatokkal és betartatják gyermekeikkel a biztonsági szabályokat. A játszótéri balesetek 80 százalékát teszik ki az esések. A sérülések 45 százaléka súlyos: csonttörésekkel, belső sérülésekkel, agyrázkódással jár.

Az alábbi tippek segítenek elkerülni a játszótéri baleseteket:

  • Kisgyermekek esetében elengedhetetlen a szoros szülői felügyelet, de nagyobbakat se hagyjunk egyedül játszótérre menni.

  • Bizonyosodjunk meg arról, hogy a játszóteret megfelelően karbantartják, kerüljük a törött játékokat, a szemetes helyeket, továbbá azokat a tereket, ahol nincs megfelelő burkolat a játékok alatt.

  • Ha nagyon zsúfolt a játszótér, nem tudjuk megfelelően felügyelni gyermekünket, ilyenkor jöjjünk vissza máskor.

  • Ne engedjük a kisebb gyermekeket a nagyobbaknak való játékokra. Sok játszótéren külön vannak játékok a totyogók, illetve a nagyobbak számára.

  • Tanítsuk meg gyermekünket, hogy a játszótéren ne lökdösődjön, ne menjen a mozgó hinta közelébe és a csúszdára is csak a létrán másszon fel.

Veszélyes játék!

Forrás: Medipress

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek