Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

Egy amerikai kutatás keretében a 700 gyermek táplálkozását vizsgálták, arra voltak kíváncsiak, hogyan befolyásolja a családi környezet, a testvérek száma a csemeték egészségét.

Az eredmények szerint azok, akiknek kisebb testvére születik, egészségesebbek lesznek, kevésbé fenyegeti őket az elhízás, illetve fittebb életet élnek.

 

Vékonyabb, akinek húga vagy öccse van

 

Ez természetesen a szülőknek köszönhető, akiknél ugyanis megszületik a második vagy harmadik gyermek is, tudatosabban figyelnek a táplálkozásra, egészséges környezetet szeretnének biztosítani a csemetéiknek. Amint pedig a kistesó megszületik, a nagytestvérek is több időt töltenek a szabadban, többet mozognak, kevesebb idejük jut az olyan magányos időtöltésekre, mint a pl. a tévézés. Már maga az a tény, hogy a kistestvérrel játszani lehet (és kell), több mozgásra ösztönzi a nagyobbakat.

 

A kutatók szerint az evési szokásokat is pozitívan befolyásolja a kistestvér, ha ugyanis a szülőnek kétfele kell figyelniük, nem koncentrálnak annyira a nagyobb gyerekre, akinek így nem alakulnak ki evési zavarai, rossz szokásai.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek