Új, veszélyes drog terjed a magyar fiatalok körében

Új, veszélyes drog terjed a magyar fiatalok körében

Újabb veszélyes designer drog tűnt fel a hazai drogpiacon. A cigarettában szívott új kábítószer miatt már sok, orvosi beavatkozást is igénylő rosszullétet regisztráltak, és kilenc megyében 79 büntetőeljárást indítottak az ügyben - írja a Police.hu.

Április eleje óta tíz fiatal lett rosszul az új drogtól, és legutóbb kedden, egy iskolában esett össze két fiú, akik csak pár slukkot szívtak az anyagból - írja az MTI.

Új, veszélyes drog terjed a magyar fiatalok körében

Az új drog a szintetikus kannabioidok családjába tartozik. A feltehetően Kínából érkező anyag fehér por formában jön be Magyarországra, ahol aztán valamilyen szerves oldószerben, többnyire acetonban oldják fel. A folyadékba különböző növényi törmeléket, orvosi zsályát, pemetefüvet áztatnak. Ezt követően a növényi törmeléket kiszárítják és cigarettapapírba sodorva szívják el.

A rendőrség információi szerint a drogot kizárólag 15-17 év közötti fiatalok fogyasztják, akik általában a cigaretta elszívása után szinte azonnal rosszul lesznek. A tünetek olyan súlyosak is lehetnek, mint például eszméletvesztés vagy a légzés leállása.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek