Hirdetés
Terhesen született egy baba

Terhesen született egy baba

Egy hongkongi baba úgy született, hogy a saját testében hordozta ikertestvéreit. A jelenséget – melynek neve magzat a magzatban (fetus in fetus) - a szakirodalom a sziámi ikrek egy különleges csoportjának tekinti.

Az állapot ritkának számít, ötszázezer születésből egy csecsemő jön a világra ilyenfajta rendellenességgel. Az esetek zöme a fejletlenebb országokból származik, mivel itt gyakran nem áll rendelkezésre ultrahangos vizsgálat, amivel kiszűrhető lenne időben a magzat abnormális fejlődése.

Terhesen született egy baba

Az újszülött kislányt a hongkongi Queen Elizabeth Hospital-ban kezelték tumor gyanújával – áll az esetleírásban. Már a magzati ultrahangvizsgálat során szokatlan csomót mutattak ki a baba testében, de akkor még nem sejtették, hogy pontosan mi is lehet az. Háromhetes korában végül megműtötték. Az orvosok megdöbbenésére két magzatot találtak a mája és a veséje között.

Az egyik 9.3 grammot nyomott a másik 14.2 grammot, súlyuk alapján nyolc és tíz hetes magzatok lehettek. Mindkettő külön köldökzsinórral rendelkezett, amik a kislány köldökénél található, méhlepényszerű csomóhoz csatlakoztak. A maradványokról készült fotók itt érhetők el.

Az orvosok véleménye szerint a terhesség hármas ikerterhességnek kezdődött, majd ismeretlen okok miatt a két kisebb magzatot a megmaradt gyermek teste felszívta. Amikor ez megtörtént, a beolvasztott magzatok nagy valószínűséggel életben voltak és növekedtek, utána azonban a fejlődés már rendellenesen folyt tovább.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek
Pirula Trend