Ritka betegség: 16 éves, de 60-nak néz ki

Ritka betegség: 16 éves, de 60-nak néz ki

Zara Hartshorn, egy angol tinédzser, aki kegyetlen csúfolódások és fizikai bántalmazás céltáblája volt éveken át a kinézete miatt. A lány édesanyjától örökölte a lipodystrophy nevű genetikai betegséget, ami ráncossá teszi bőrét.

Zarának azonban irtó nagy szerencséje volt, mert egy amerikai sebész felajánlotta neki, hogy szépészeti műtétet hajt végre az arcán, és így végre korának megfelelő külsővel élhet. A műtét olyannyira sikeres volt, hogy a lány visszanyerte önbizalmát, sőt fiúja is lett, aki gyönyörűnek találja – és Zara most már el is hiszi neki.

Hatalmas változás ez a lány életében, hiszen korábban volt, hogy sírva kellett leszállnia egy buszról, mert nem hitték el neki, hogy diák. Zaráról már 12 éves korában is azt hitték, hogy középkorú, sőt többször nővére anyjának nézték. „A csúfolódás 8 és 10 éves korom között volt a legdurvább. A többi gyerek majomnak és nagyinak szólított, és egyszer meg is vertek a külsőm miatt.” – mesélte a Dailymailnek a tini.

Emiatt Zara ott is hagyta az iskolát, nem járt közösségbe egy jó darabig, de a műtét megváltoztatta életét. „Már nem érzem úgy, hogy megbámulnak az utcán. Végre úgy érezhetem magam, mint egy igazi tinédzser” – mondta a műtét után Zara.

Ritka betegség: 16 éves, de 60-nak néz ki
Zara édesanyja, nővére és ő maga  - Forrás: Dailymail

A betegség, ami a csontokat és a bőr alatti zsírréteget roncsolja meg is rövidítheti Zara életét, ami nem jó hír, de a lány szerencsére ezt is jól fogja fel: „Tudom, hogy sosem gyógyulok meg, és hogy a betegség megrövidíti az életemet, de most legalább sokkal jobban érzem magam a bőrömben!”

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek