Pikkelysömörös gyermek a családban!

Pikkelysömörös gyermek a családban!

Sokszor azt gondoltam, miért az én gyerekem lett ilyen? Ha a család barátai is szörnyülködve nézik, mit várhatok másoktól? Ki fogja szeretni? Hogy érzi majd magát idegenek között? Mennyire éli meg az emberek szörnyülködését tragédiának? – emlékszik vissza Bajner Mónika, a 30 éves anyuka, aki két és fél éven át vitte klinikáról-klinikára kislányát, aki 2008-ban született, és egyéves korában jelentkeztek nála a pikkelysömör tünetei. A kezelések azonban hatástalannak bizonyultak. A kislány testének már 40 százalékát ellepték a pörkös-vörös foltok.

– Szörnyű volt látni, hogy bereped a füle és vérzik, kaparja a fejét, már a lábain, az alkarján, a hasán, a hátán, a popsiján, a fülén, a fejbőrén, az arcán, a körmein is előjöttek a tünetek. Könnyeimmel küszködve krémeztem, hogy ne lássa, mi zajlik bennem – meséli Móni.

Pikkelysömörös gyermek a családban!

Bajner Mónika kislányának esete sajnos nem egyedi. A pikkelysömör, orvosi nyelven psoriasis, a bőrt, körmöket, nagyon ritkán a nyálkahártyát érintő, krónikus, hosszantartó, kiújulásra hajlamos bőrbetegség. Előfordulása hazánkban 2 százalékra becsülhető. A nőket és férfiakat egyenlő mértékben betegíti meg. Megjelenhet minden életkorban. Bár köztudott, hogy a pikkelysömör nem fertőző, az érintettek bőr- és körömtünetei gyakran riasztóak, esetenként undort keltőek azok számára, akik a betegséget nem ismerik. Ennek következtében a psoriázisos betegek gyakran elszigetelődnek környezetüktől, így a rendkívül kellemetlen bőrbetegség mellé depresszió is társulhat.

A négyéves Zsófi édesanyja végül egy fórumon olvasott a Psoratinexről, arról a termékcsaládról, amelyet egy ausztrál feltaláló fejlesztett ki, és az enyhe és közepesen súlyos pikkelysömör bőrtüneteinek hatékony kezelésére szolgál. A gyógyhatású terméket 2001 és 2009 között már forgalmazták Magyarországon, akkor dr. Michaels néven. A névcserére egy jogvita miatt volt szükség, mivel jelenleg a régi néven (dr. Michaels) egy gyógyhatás nélküli kozmetikum van forgalomban amit a volt magyarországi forgalmazó Ausztriában gyárt le. A PSORATINEX azonban az eredeti recept és gyártási technológia szerint készül Ausztráliában Dr. Michael Tirant irányítása alatt.

Bajner Mónika az évekig tartó, eredménytelen küzdelem után azonban már nem bízott egy újabb „csodaszerben”. – Ha a gyógyszerek nem segítettek, egy gyógynövényes krém sem fog. Kedvetlenül próbáltuk ki a termékeket, és megdöbbentünk, amikor azt láttuk, hogy két hét elteltével halványodni kezdtek a foltok, három hét múlva pedig ritkultak. Hat hét után eljutottunk oda, hogy a kislányom TÜNETMENTES lett! Nem hittem, hogy ezt a szót valaha kimondom. A kislányom ma ugyanolyan, mint bármelyik másik gyerek! Az első nap, amikor abbahagytuk a kezelést, Zsófi megkérdezte: "Anya, nem krémezel be?" És én 2 év után először mondhattam neki, hogy nem. Erre ő azt mondta, amit nem fogok soha elfelejteni: "Köszönöm anya!"

A siker eléréséhez azonban  nagyon fontos betartani a kezelési útmutatót. A termékcsalád ugyanis három részből áll: tisztító gélből, kenőcsből, és kondicionáló olajból. Mind három terméknek megvan a maga kulcs szerepe, hogy a tünetmentesség elérhető legyen: a gél egy fajta „peeling”-ként funkcionál, letisztítja a száraz pikkelyeket a bőrröl.  A kenőcs gyulladás csökkentő hatással bír, míg az olaj megakadályozza a bőr újbóli kiszáradását.A három termék együttes használatával, már 6-8 hét elteltével, jelentős javulást, sőt tünetmentességetlehet elérni a pikkelysömör tüneteiben.

Családi hajlam?

– Négyen vagyunk testvérek, mind pikkelysömörösek vagyunk – felelte kérdéseinkre a 66 éves Dés Márton, Budapestről – és mindannyian ezt a terméket használjuk. Magam már jó tíz éve, és elégedett vagyok a PSORATINEX-szel. Tapasztalataim szerint egyelőre ez az egyetlen készítmény, amely tünetmentessé tesz, jó hosszú időre.

Pikkelysömörös gyermek a családban!
A PSORATINEX használata előtt és után

Az eredeti DR MICHAELS formula néhány éve Psoratinex  néven került újra forgalomba a hazai gyógyszertárakban. A Psoratinex egészségpénztári kártyával is megvásárolható! A készítmények eredményességét külföldi és magyar klinikákon is vizsgálták. Ezek azt mutatták, hogy a PSORATINEX az esetek körülbelül 80 százalékában képes jelentős állapotjavulást, akár teljes tünetmentességet elérni! Jana Hercogová professzor asszony a termékcsalád egyik kipróbálója volt a prágai Károly Egyetem Dermatológiai Intézetében. Az elvégzett klinikai vizsgálatokról szólva elmondta: az ausztrál feltaláló készítményét számos más bőrgyógyászati termékkel összehasonlításban különösen eredményesnek találták. A professzor asszony kiemelte a mellékhatások igen alacsony számát, ezért szerinte olyan esetekben is alkalmazható a termék, amikor más szerek használata nem volna ajánlatos.

PSORATINEX: Szabaduljon meg a pikkelysömör tüneteitől!

A pikkelysömör a Földön mindenhol igen elterjedt betegség, területenként az összlakosság 1,5-3 százalékát érinti. Nyugat-Európában körülbelül ugyanannyian szenvednek psoriasisban, mint cukorbetegségben. A hajlam öröklött, de a betegség kialakulásához bizonyos provokáló faktorokra van szükség. A pikkelysömör jelenleg nem gyógyítható, de a PSORATINEX segítségével tünetmentesíthető.

További információk és referenciák a www.psoratinex.hu-n található.

A kockázatokról és a mellékhatásokról olvassa el a betegtájékoztatót, vagy kérdezze meg kezelőorvosát, gyógyszerészét!

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek