Phix: Minden, mit tudni szeretnél gyermekedről!

Phix: Minden, mit tudni szeretnél gyermekedről!

Személyes tapasztalataim által vezérelve hoztuk létre ezt a társasjátékot, hisz én is édesanya vagyok. Imádom gyermekemet, ahogy minden édesanya és édesapa! (Promóció)

2021.12.02

Gyermekként visszaemlékezve, édesanyámmal folytatott beszélgetéseink, az együtt eltöltött idő, meghatározóak voltak a számomra. Nagyon szerettem vele lenni, beszélgetni, nagyokat nevetni. Gyermekem születése után, ezt követendő példának tartottam és tartom a mai napig is. Hísz nagyon fontos a kiegyensúlyozott gyermekkor és csak akkor látjuk milyen „munkát” végeztünk, mikor gyermekünk felnőtté kezd válni. Ekkor megkérdezzük magunktól: boldog családi légkörben nőtt fel? Mindent megtettem, hogy kiegyensúlyozott felnőtt váljon belőle? Valószínű tökéletes munkát nem tudunk végezni, de mindenképp fontos a minőségi, eltöltött közös idő, a munka és a család közötti egyensúly.

Phix: Minden, mit tudni szeretnél gyermekedről!

Tudatosítsuk magunkban: a munka megvár, de a gyermekkor gyorsan elillan, és az elveszett időt soha nem tudunk visszahozni, bepótolni.

Talán az is előfordulhat, hogy nem mindig tudunk minden témánál tanácsot adni gyermekeinknek. Ekkor lehet segítségünkre ez a társasjáték, hisz a játékokat pszichológusok, fejlesztőpedagógusok segítségével alkottuk, akik szintén édesanyák.

A különböző témakörök szerinti kártyákkal és tanácsokkal, segíteni szeretnénk a szülőknek, hogy melyek azok a fontos lépések, viselkedési formák, ami által erős, jó kapcsolat alakulhat ki szülő és gyermek között. Emellett pedig a játék, elősegítheti a gyermekek kommunikációs, és érzelmi fejlődését is.

Phix: Minden, mit tudni szeretnél gyermekedről!

A mozgásos feladatoknál betekintést nyerhetünk az alapozó és a TSMT torna alapjaiba, melynek gyakorlásával javul a figyelem, az egyensúly, csökkennek a beszédfejlődési problémák, fejlődik a szem és kéz koordinációja, a finommotorika, és a mozgás segíthet a diszlexia, diszgráfia, diszkalkulia esetén is.

Valahányszor elővesszük ezt a játékot, egyre többet és többet tudhatunk meg arról, hogy gyermekeink hogyan gondolkodnak egyes helyzetekről, mi foglalkoztatja őket, mit éreznek, mitől tartanak, milyen nehézségekkel küzdenek, illetve hogyan oldanák meg azokat. A játék lehetőségeket kínál a bizalmas, őszinte beszélgetéshez, ami a szülő és gyermeke közötti kapcsolat egyik legfontosabb alapja.

Hisz odafigyeléssel, egy tartalmas, jó beszélgetéssel sokkal többet tudunk adni gyermekünknek holmi tárgyaknál: figyelmet, szeretetet, biztonságot!

Phix: Minden, mit tudni szeretnél gyermekedről!

Ismerjük meg jobban gyermekeinket, hogy előre biztosíthassuk a kamaszkor esetleges nehézségeinek együttes áthidalását! És segítsünk nekik megismerni és megérteni magunkat, hiszen szülőként mégis csak mi jelentjük számukra a legfontosabb mintát!

www.phixtarsas.hu


Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek