Nem kapott védőoltást, meghalt kanyaróban

Nem kapott védőoltást, meghalt kanyaróban

A tragikus eset Berlinben történt, a másfél kisgyerek nem kapott védőoltást - közölték német egészségügyi tisztségviselők. A tisztviselők azt is hozzátették, hogy megpróbálják növelni az oltások arányát és szigorítják a védőoltások ellenőrzését is az országban.

2015.02.24

A kanyarójárvány tavaly őszi fellobbanását követően a német fővárosban hatszáz megbetegedést regisztráltak.A kisfiú halála újra lángra lobbantotta a védőoltások körüli vitát, Németországban ugyanis nem kötelező a kanyaró elleni védőoltás.

Nem kapott védőoltást, meghalt kanyaróban

Hermann Gröhe, német egészségügyi miniszter azokhoz a szülőkhöz szólt a hétvégén, akik megtagadják a védőoltást gyermeküktől:

"Felelőtlenség az az irracionális félelemkeltés, amellyel némelyek a vakcina beadása ellen foglalnak állást. Bárki, aki megtagadja az oltást, nem csupán saját, hanem mások gyermekét is veszélyezteti. Ez pedig súlyos egészségügyi problémákhoz vezethet"

Azt is elmondta, hogy kiemelt figyelmet fordítank a továbbiakban a kisgyerekes szülők tájékoztatására valamint szigorúbban követik a beoltottság mértékét is.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek