Mit csináljunk több tízezer hiperaktív gyermekkel nyáron?

Mit csináljunk több tízezer hiperaktív gyermekkel nyáron?

A hazai hiperaktív gyermekek és szüleik egyharmada nem is találkozik a megfelelő szakemberekkel életük során. 10 gyermek közül átlagban csak 4 jut el a diagnózisig, de közülük is csupán 2 gyermek kap ellátást, szüleik még így is tanácstalanok maradnak.

A szülőknek szóló célzott és speciális életvezetési tanácsokról senki sem gondoskodik. A nyári szünet nagy részét sok hiperaktív gyermek felügyelet nélkül kényszerül eltölteni, fokozott veszélyt jelentve önmagukra és környezetükre nézve. Mi a szülő feladata?


Okok a nyári aggodalomra

Mivel a tanév 10 hónapjában megszokott napi szokásrend teljesen felborul a nyári szünet alatt, ezért a hiperaktív gyermekek a már meglévő minimális rutinjukat hamar elvesztik, fokozottan válnak veszélyeztetettekké, megnő a baleseteik kockázata, lakó- és gyermekközösségekből kirekesztődnek. Szüleik már a nyári szünet előtti hetekben egyre tanácstalanabbak és stresszesebbek. Nem vehetnek ki 10 hét szabadságot, már pedig gyermekeik napi 25 órás menedzsmentet igényelnek. A lakókörnyezetük, a rokonok fokozott visszautasításával kell számolniuk. A nyári szünet során a hiperaktívak "szétesnek", a nyár végére viselkedési szokásaik szélsőségesekké válhatnak, pedig szeptemberben új óvodai- és iskolai év vár rájuk.

Van megoldás


Az Eleven Team szakértői olyan gyűjteményt állítottak össze, mely valós ötleteket, tanácsokat és nyári túlélő megoldásokat tartalmaz a hiperaktív gyermekek szülei, családjai számára. A "Nyári túlélő kalauzhoz" ingyen juthatnak hozzá az érintett szülők május 25-től 29-ig az Eleven Team Tréningközpontban (1143 Budapest, Stefánia út 61.) vagy kérhetik az info(at)eleventeam(dot)hu elérhetőségen is.

Ugyanekkor tájékoztatást nyújtanak azokról a speciális Eleven nyári programokról, melyeket kifejezetten a 5-13 éves hiperaktív gyermekeknek szerveznek az egész nyár során. Biztonságos és fejlesztő programjaikkal a képességeik szinten tartásáról is gondoskodnak. Ismerik azokat a módszereket, technikákat, mely kiszolgálják az eleven, pörgős gyermekek nyári szüneti igényeit, segítik szüleiket, családjaikat a nyári hónapokban is.

Az Eleven Team Alapítványról

Magyarországon az eleven, figyelmetlen gyermekek és családjuk élettere drasztikusan leszűkült. Ezért az Eleven Team Alapítvány célja a családok életminőségének, körülményeinek javítása, társadalmi integrációjuk segítése többek között különböző programok megvalósításával.
A szervezet szakemberei az "Eleven Tudásháló" nevű szakmai módszer kidolgozásával és alkalmazásával megtanítják a gyermekeket és környezetüket arra, hogyan tudják a figyelem nehézségeiket a mindennapokban uralni, és akár csúcsteljesítményeket is elérni. Különböző tréningek és szabadidős programok során feltérképezik és továbbfejlesztik a gyermek "sikerteljesítményeit", mert felnőttkorban ezekkel a képességekkel lesz a legnagyobb esélye a munkaerőpiacon való érvényesülésre.

Az Eleven Team Alapítvány szakemberei folyamatosan tájékoztatják a figyelemzavaros-hiperaktív gyermekek családjait azokról az egyéni és társadalmi folyamatokról, következményekről vagy eredményekről, amelyek segíthetik őket a mindennapokban.
www.eleventeam.hu

Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek