Mesés gyógyulás a rákos gyerekeknek

Mesés gyógyulás a rákos gyerekeknek

Az Őrzők Alapítvány gondozásában megjelent A bátorságpróba című könyv, ami daganatos és leukémiás gyerekeknek ad tájékoztatást a betegségükről és a gyógyulás útjáról. 2014. március 26-ától a gyönyörű és tartalmas felvilágosító könyv ingyenesen elérhető online formában.

A könyvhöz kapcsolódó kiállítás az Országos Onkológiai Intézet Sebészeti Tömb Aulájában tekinthető meg március 26-tól május 23-ig.

Mesés gyógyulás a rákos gyerekeknek

A könyv több mint egy év önkéntesmunkájának a gyümölcse. Az ötlet gazdája egy érintett édesanya volt, aki kisfiával végigjárta ezt a rögös utat. Ő, Borszékiné Dr. Cserháti Erika írta a kerettörténetet, a szakmaiságért pedig kiváló orvosok, nővérek, gyermekpszichológusok tudása felel. A melegséget, és biztonságot sugárzó illusztrációkat pedig Bartos Erika készítette, aki a szülők és gyerekek között méltán ismert Bogyó és Babóca könyvek alkotója.

Az egyes helyszínek, kórházi műszerek, kórtermek, folyosók pontosan úgy vannak megrajzolva, ahogy azok a valóságban is vannak, emiatt is lett a 130 oldalas mesekönyv hiteles és valóságos.

A hiánypótló könyvet az elkövetkezendő tíz évben az Őrzők Alapítvány minden gyógykezelt daganatos és leukémiás gyereknek eljuttatja. A 2013-ban Astellas különdíjat is nyert könyv iránt külföldön is nagy a kereslet, így már meg is jelent angol nyelven, a török változat pedig készülőben van, de további három nyelve készül majd még fordítás.

A könyv elérhető az Őrzők Alapítvány honlapján.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek