Mérgező a bébiétel - Nálunk is kapható

Mérgező a bébiétel - Nálunk is kapható

Atropin alkaloid jelenlétét mutatta ki a német élelmiszer-biztonsági hatóság egy svájci előállítású bébiételben, a gabonapépet Magyarországon már kivonták a forgalomból, de 26 dobozzal eladtak belőle - hívta fel a figyelmet a Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal.

2014.11.26

A figyelmeztetés az Európai Unió élelmiszer- és takarmánybiztonsági riasztási rendszerén keresztül érkezett. A Nébih közleménye szerint az Alnatura márkajelzésű bio, négymagvas gabonapépet Magyarországon a Drogerie Markt Kft. üzletlánc forgalmazza. A vállalkozás az érintett tételeket a riasztás után saját hatáskörben azonnal kivonta a forgalomból, majd megsemmisítette.

A négyhónapos kort betöltött gyermekek táplálására szolgáló instant pépből csak 26 dobozzal értékesítettek. Az üzletekben a termékvisszahívásról tájékoztatót helyeztek ki, az érintett terméket a fogyasztók a vásárlás helyére visszavihetik - közölte a Nébih.

Mérgező a bébiétel - Nálunk is kapható

Az atropintartalom miatt a 14.152.1 számú tételazonosítóval és 30. 11. 2015 minőségmegőrzési idővel előállított terméktételek fogyasztása nem biztonságos. A hatóság kéri, hogy az ezekkel az azonosítókkal megegyező termékeket senki ne fogyassza el.

Az élelmiszerlánc-felügyeleti hatóság elrendelte a svájci előállítótól származó hasonló kockázatú tételek vizsgálatát.

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek