Mennyire oltáspártiak a szülők?

Mennyire oltáspártiak a szülők?

Az Alicante Egyetem kutatói az Európai VACSATC program keretében a szülők gyermekeik beoltatásáról való véleményét vizsgálták meg öt országban. Az eredmények szerint a spanyol édesanyák szeretnék a legkevésbé, ha az ingyenes oltásokért fizetni kéne, ugyanakkor itt merült fel a legtöbb aggodalom a vakcinák biztonságosságát illetően is.

"Az spanyol édesanyák a humán papilloma vírus (HPV) vakcina incidens óta sokkal óvatosabbak gyermekeik beoltatását illetően" - nyilatkozta José Tuells, az Alicante Egyetem kutatója. A kutatási eredmények szerint Spanyolországban a szülők 20,9 százaléka fejezte ki aggodalmát a vakcinák biztonságosságát illetően. Ugyanez az arány Svájcban 8,1 százalék, míg Norvégiában csak 4,1 százalék.

Ugyanakkor Spanyolországban a szülők szinte minden esetben elégedettek az oltások beadatásának körülményeivel és az ellátással. Az oltások fontosságáról szinte minden országban hasonlóképpen vélekedtek: az Egyesült Királyságban élő szülők kivételével a megkérdezettek 90 százaléka gondolta úgy, hogy folytatni fogja gyermekei beoltatását. Az Egyesült Királyságban csupán a szülők 80 százaléka gondolta úgy, hogy az oltások további beadatása jó ötlet.

Forrás: Medipress

Kapcsolódó írások
Kérdezzen szakértőnktől
Kapcsolódó gyógynövények
Kapcsolódó betegségek